Balatonalmádi

2015.11.28. 20:08

Feltűzték a szalagokat

Balatonalmádi – Szalagavató ünnepséget tartott a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium szombaton. Az iskola két végzős osztályában hetvenkét diák fejezi be tanulmányait.

Marton Attila

Az ünnepségek hagyományához híven nyitótánccal kezdődött a szalagavató, a végzősök Szakál Attila koreográfiáját mutatták be.

A szalag szép emlék, egy jelkép, a végzősök közötti igazi összekötő kapocs azonban az egymás iránti barátság és tisztelet, hangsúlyozta köszöntőjében Dudásné Pirik Mariann igazgató. Elmondta, az emberi tudás értéke évszázadról évszázadra nő, az iskola pedig a tudás mellett biztonságot ad a végzősöknek, és egyben iránytűként segíti megtalálni számukra a helyes utat. A köszöntő után egyesével szólították a diákokat, a 13. A osztályban harmincöt, míg a 13. B-ben harminchét végzősre tűzték fel a szalagot. A szalagavatón az osztályfőnökök, Di Croce Gyöngyi és Keczer Zoltán is köszöntötték a tanulókat.

Az egyik balatonalmádi hotelben tartott ünnepségen levetítették a végzősök által az iskolában töltött éveikről készített kisfilmeket, valamint az utolsó éves diákok közös zenés produkciót is előadtak.

A szalagavató ünnepség a végzősök zárótánca után bállal folytatódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!