Balatonalmádi

2016.08.23. 19:05

Felháborodtak a lakók a gallyazás miatt

Balatonalmádi - Szakszerűtlenül végezte el a gallyazást az áramszolgáltató által megbízott társaság, panaszolta olvasónk.

Marton Attila

A közelmúltban az áramszolgáltató által megbízott alvállalkozó végzett gallyazást a településen, például a Tas és a Rákóczi utcában. Olvasónk szerint felháborítóan gyenge minőségben végezték el a munkát. Hozzátette, előfordult, hogy a kerítésen benyúlva csonkították meg a fát, anélkül, hogy megkérdezték volna annak tulajdonosát. Olvasónk szerint a laikusnak is feltűnik, mennyire szakszerűtlenül gallyazták a fákat.

A lakók szerint szakszerűtlen volt a gallyazás a Tas utcában
Fotó: Stiger Ádám

A panasszal megkerestük az E-ON-t. Varga Ivett, a társaság sajtóreferense válaszában azt írta, a júliusi viharban fellépő üzemzavarokat vezetékbe nőtt fák okozták, ezért azonnali gallyazásra volt szükség a településen. A tevékenységet szakképesítéssel rendelkező szakemberek végzik, Balatonalmádiban nehéz időjárási körülmények között dolgoztak. A társaság közlése szerint, mivel közvetlen hibaelhárításhoz kapcsolódó gallyazási munkákról volt szó, ezért törvényi kötelesség volt azok elvégzése, függetlenül attól, hogy kerítésen belüli vagy kívüli fákat érintett a beavatkozás.

A társasághoz a gallyazás miatt egy bejelentés érkezett a településről, amelyet munkatársuk a tulajdonos jelenlétében vizsgált ki. A sajtóreferens emlékeztetett, hasonló esetben a lakók bármelyik ügyfélszolgálati csatornán jelezhetik panaszukat, minden bejelentést kivizsgálnak. A társaság arra kér minden kerttulajdonost, hogy a vezeték biztonsági övezetébe ne telepítsen olyan fát, amely kifejlett állapotában az elektromos vezetéket veszélyezteti. A tulajdonosoknak lehetőségük van, hogy maguk végezzék a gallyazást, ehhez áramtalanítani kell az adott vezetékszakaszt, amit a tervezett munka időpontja előtt legalább 30 nappal be kell jelenteni az áramszolgáltatónak, hogy elvégezhesse a feszültségmentesítést. A társaság az üzembiztonság érdekében évente több mint százmillió forint értékben végez gallyazási tevékenységet Veszprém megyében.

Címkék#gallyazás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!