Balatonalmádi

2016.06.30. 18:35

Sikert aratott a finn csengettyűegyüttes

Balatonalmádi - A vörösberényi református templomban zárta magyarországi vendégszereplését a Lappföldi Csengettyűegyüttes.

Marton Attila

A csoport koncertje Bach Ave Maria című művével kezdődött, majd finn és svéd népzenei, valamint klasszikus és egyházi darabok szerepeltek a műsoron. A Jukka Hakola vezette együttes koncertje óriási sikert aratott, a nézők felállva tapsolták meg a produkciót. A közönségben a besnyői Szironta Csengettyűegyüttes több tagja is helyet foglalt. Az együttes 2005 után járt újra Magyarországon. A lappföldi fiatalok hat napot töltöttek hazánkban, koncertet adtak a Veszprém Megyei Levéltárban és a veszprémi jezsuita templomban is, mondta Tímár Veronika, a csoport vendégszereplését szervező Veszprémi Magyar-Finn Egyesület tiszteletbeli elnöke. A Veszprém finn testvérvárosából érkező fiatalok ellátogattak a tapolcai tavasbarlangba, valamint strandoltak a Balatonon is.

Az együttes útjának finanszírozásához intézmények és magánszemélyek is hozzájárultak, míg a Rovaniemi Finn-Magyar Társaság a két éve kapott Gizella-díjjal járó összeget ajánlotta fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!