Balatonalmádi

2015.08.18. 17:06

Ezeket a képeket meg kell fogni

Balatonalmádi – A képek között sétálgatva késztetést érzünk arra, hogy megérintsük ezeket a különleges technikával készült képeket, hogy megbizonyosodjuk, tényleg csak festmények.

Kekk Sára

Mindegyik alkotás olyan élethű dr. Bujáky Éva kiállításán, hogy szinte megelevenedik. Ezek a frezetto alkotások egy forradalmian új és egyedülálló, szabadalmi oltalommal védett művészeti technikával készültek. Ezt a képzőművésznő 2013-ban, a győri Beöthy Képző-Iparművészeti és Irodalmi Társaságban, Beöthy Élő Hajnalkától sajátította el. A különleges képzőművészeti technika alapanyaga fagyálló és vízálló, így épületek díszítésére is alkalmas. A kerámiához hasonlatosan 3D felületi hatást mutat, ugyanakkor a kerámiával, a gipsszel, illetve a poliészter stukkóval ellentétben nagyon stabil. Az anyaga égetést nem igényel, más anyagokkal is összeépíthető. Dr. Bujáky Éva képei erőteljes hatásúak, amit a művésznő a szláv gyökereivel indokol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!