Balatonalmádi

2016.10.06. 05:27

Élni csak egészségesen!

Balatonalmádi - Az egészségesebb életmódra, illetve étkezésre, valamint a testi-lelki egyensúly megőrzésére hívták fel a diákok figyelmét a balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnáziumban a közelmúltban rendezett egészségnapon.

Kovács Erika

Az iskola Szülői Munkaközössége, a tanárok, és a Diákönkormányzat segítségével rendezték meg ebben az évben is az egészségnapot, ahol ezúttal is kitűnő előadókkal, programokkal várják a fiatalokat. A rövidített órák után az iskola előterében, az úgynevezett „aulapikniken” mindenki kedvére választhatott az egészséges ételekkel, italokkal roskadásig telerakott asztalokról, ahol főként gyümölcsöket, zöldségeket kínáltak a szervezők.

A fiatalok körében nagy sikert arattak a finomságok, kiderült, egyre többen figyelnek oda arra, hogy mit esznek. Az egészségnapon kiemelt súlyt helyeztek a szervezők arra is, hogy a diákoknak kínáljanak a lelki egészséget megőrző programokat is, ilyen volt például a kutyaterápiás bemutató, illetve foglalkozás, aztán meggyőződhettek arról is a résztvevők, hogy mekkora hatása van adott esetben az agykontrollnak, valamint a jógának. A nap szép mozzanatát adta, amikor beszélgettek kerekesszékes vendégeikkel, de mindemellett szó volt a drogokról, különös tekintettel a megelőzésre.

 

Balatoni iskola révén idén nem maradhatott el a vízimentést érintő tájékoztatás.  Ezúttal is adódott lehetőség véradásra, és csontkovácshoz is lehetett jelentkezni, az úgynevezett szeretetmasszázs pedig kitűnő ellazulást kínált. Kanyó Emese szervezésében pedig aerobik maratonon vehettek részt azok, akik sportolni, mozogni akartak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!