Balatonalmádi

2016.04.28. 10:18

Biztonságos a város - Képviselő-testületi ülés Almádiban (folyamatosan frissítve)

Balatonalmádi - Egyhangúlag fogadta el a képviselő-testület a Balatonalmádi Rendőrkapitányság tavalyi évről szóló beszámolóját a testület mai ülésén.

Marton Attila

A felmerülő kérdésekre Szabó János ezredes, a balatonalmádi kapitányság vezetője válaszolt. Kutics Károly képviselő kérdésére elmondta, a nyomozási eredményességet egy országos csalássorozat statisztikái is rontják.

Elfogadták a rendőrség beszámolóját, a testületi ülésen részt vett Szabó János városi rendőrkapitányt (balra), mellette Pogány Péter, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese (Fotó: Marton Attila)

A beszámolóból kiderül, tavaly mintegy 220 bűncselekményt regisztráltak a városban, ami negyven százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit, az előző évekhez képest azonban átlagosnak tekinthető. A nyomozási eredményesség 53 százalék, a közterületen elkövetett bűncselekményeknél az esetek csaknem kilencven százalékban sikerrel járt a nyomozás. A korábbiakhoz képest kevesebb garázdaság, súlyos testi sértés és lakásbetörés történt, növekedett viszont a lopások és a gépkocsi-feltörések száma.

Pogány Péter, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese elmondta, a rendőrök által közterületen töltött órák száma növekedett, a városban kiemelt bűncselekmény nem történt. Keszey János polgármester méltatta az önkormányzat és a rendőrség együttműködését, megjegyezve, a közbiztonság a lakók visszajelzése szerint is jó.

13:23 - Pályázatot ad be az önkormányzat a helyi óvoda felújítására. A tervek szerint a Mogyoró utcában egy teljesen új, tíz csoport és 245 apróság befogadására alkalmas óvoda épülne, ahová a fejlesztés befejezése után a jelenleg a Bajcsy-Zsilinszky utcai épületekbe járókat is integrálnák. A beruházás összköltsége mintegy 593 millió forint.

A képviselők többsége nem támogatta a strandjegyek mobil applikációval történő megvásárlását.

Véleményezte vezetői pályázatát és elbírálásra alkalmas jelöltnek tartja Huiber Gabriellát a Kósa György Zenei Alapfokú Művészeti Iskola vezetésére a testület. A jelenlegi intézményvezető mellett Ihász Irén adott be pályázatot. Az intézményvezetői megbízásról Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztere dönt. Pályázatot ír ki az önkormányzat az Almádi Magocskák Óvoda vezetésére, a jelenlegi vezető, Herczegné Budai Beáta kinevezése 2016. augusztus 15-én lejár.

A testület arról is döntött, hogy nem módosítják az önkormányzati tulajdonú lakások bérleti díját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!