Balatonalmádi

2016.10.04. 20:25

Játékos ismeretterjesztés már az óvodában

Balatonalmádi - A tűzoltók, a rendőrök és a polgárőrök munkájával ismerkedhettek meg a helyi Magocskák óvodába járó gyerekek a napokban.

Marton Attila

A Balatonalmádi Polgárőr Egyesület közel tíz éve szervez ismeretterjesztő programot az óvodásoknak. A rendezvény célja ezúttal is az volt, a gyerekek ne féljenek az egyenruhás embertől, bátran menjenek oda hozzájuk, ha segítségre van szükségük, mondta Balogh Csaba, az egyesület elnöke. Az Almádi Magocskák Mogyoró úti óvodában a gyerekek napokig készültek a látványos bemutatóra, megbeszélték például, milyen feladatai vannak a tűzoltóknak és a rendőröknek.

Hódos Balázs címzetes tűzoltó zászlós mutatja be az óvodásoknak a tűzoltóautót és eszközeiket Fotó: Stiger Ádám

Az apróságoknak hatalmas élményt jelentett, hogy nem- csak elmondták nekik, hány liter vizet szállít egy tűzoltóautó, vagy hogy megmutatták, hogyan szól a rendőrautó szirénája, hanem be is szállhattak a járművekbe. A mintegy másfél órás program alatt három csoportban összesen százötven óvodás nyerhetett bepillantást a három szerve-zet munkájába.

Balogh Csaba elmondta, a polgárőrség - amely várja soraiba a közbiztonságért tenni igyekvőket - folytatja a Vörösberényi Általános Iskolánál végzett baleset-megelőzési tevékenységét, valamint folyamatosan járőröznek a szervezet tagjai a település nyaralóövezeti részein.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!