Balatonalmádi

2015.09.01. 18:30

Balatonalmádiban maradt, mert beleszeretett - A kilencven éves Varga Lászlót köszöntötték

Balatonalmádi - Varga Lászlót 90. születésnapja alkalmából a város önkormányzata képviseletében Keszey János polgármester és Koszteczky Zsuzsa köszöntötte fel.

Kekk Sára

Varga László otthonában fogadta a polgármestert és kíséretét, akik egy csokor virággal és emléklappal köszöntötték fel a kilencven éves balatonalmádi férfit. Varga László sokat mesélt látogatóinak az életéről, de sok mindent már így is tudott róla a városvezetés, hiszen éveken át a Vörösberényi Általános Iskola testneveléstanára, illetve igazgatója volt. Később pedig, az 1970-es évek elején néhány megszállott sportember kollégájával, például Áfrány Mihállyal és Vendely Lajossal – a lakosság igényeit tolmácsolva – a teniszélet újraindítását kezdeményezte. Az akkori városi vezetés felkarolta a kezdeményezést és a Balatoni Intézi Bizottsággal összefogva a régi pályák helyén elkészült négy új salakos pálya.

Ahogy Varga László mondta, igazából nem tanári pályára készült, hiszen először a Színművészeti Főiskolára jelentkezett, de egy év után otthagyta és igazi szenvedélyével, a testneveléssel kezdett foglalkozni. A főiskola után még egy másik településen, Dinnyén kezdett tanítani, majd Balatonalmádiba költözött a nagyszülei házába és annyira beleszeretett a településbe, hogy itt is ragadt.

Jelenleg is jó fizikai és szellemi kondícióban van, bár az utóbbi hónapokban az időjárás változásai megviselték szervezetét, de még így is letagadhatna a korából legalább tíz évet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!