Balatonalmádi

2016.05.26. 07:25

Balatonalmádi testületi ülés - Útfelújítás és beszámolók

Balatonalmádi - Útfelújítási pályázatról és a diákok nyári napköziellátásáról is dönt csütörtök délelőtti ülésén a képviselő-testület, valamint több helyi szervezet beszámolóját is elfogadhatja.

Marton Attila

Keszey János polgármester külföldön tartózkodik, távollétében Bálint Sándor alpolgármester vezeti az ülést.

9:35 A jelenlévő képviselők egyhangúlag elfogadták a tavalyi évről szóló zárszámadást, valamint jóváhagyták a 2015. évi belső ellenőrzések és egyéb külső ellenőrzések értékeléséről szóló ellenőrzési jelentést.

9:55 Pályázatot ad be a városháza épületének energetikai korszerűsítésére az önkormányzat. A várhatóan 66 millió forintos beruházáshoz közel ötvenmillió forintra pályázik a város. Sikeres pályázat esetén a városháza épületének homlokzati hőszigetelése mellett nyílászárócseréket hajtanak végre, korszerűsítik a fűtésrendszert, valamint 15 kW teljesítményű napelemrendszert helyeznek üzembe.

A Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium Kollégiumának felújítására is pályázatot adnak be. A város 142 millió forint támogatásra pályázik, amelyből végrehajtanák a kazánház és a fűtésrendszer rekonstrukcióját, valamint napelemes rendszert is telepítenének. A beruházáshoz nem kell önerőt biztosítania az önkormányzatnak.

10:05 Jóváhagyta a testület a Balatonalmádi Kistérségi Egészségügyi Központ Közhasznú Nonprofit Kft. tavalyi évről készített beszámolóját, valamint elfogadta az idei évre készített üzleti tervét. A szervezet sikeres évet zárt, tárgyévi mérleg szerinti eredménye meghaladja a 31 millió forintot (a tervezett eredmény 2,4 millió forint volt), amelyhez elsősorban az előterjesztés szerint a pályázatokon való sikeres szereplés járult hozzá.

Az önkormányzat testülete, mint alapítója és tulajdonosa a cégnek a nonprofit kft. felügyelőbizottságának javaslatára bruttó egymillió forint jutalmat állapított meg a szervezet ügyvezetője, dr. Németh Ilona részére a tavaly elért eredményei, a pályázatokon való eredményes részvétel és a sikeres gazdálkodás elismeréseként. Az ügyvezető elmondta, az eredményből és pályázati forrásból klimatizálnák a rendelőknek is otthont adó épületet.

Változott a 2. számú háziorvosi rendelő keddi rendelési ideje. Az idén januártól dr. Hutvágner Andreát helyettesítő dr. Király Tünde háziorvos keddenként 12 és 16 óra között rendel (a korábbi 13-17 óra helyett).

10:20 Elutasította a házi gyermekorvosok ügyeleti ellátásra vonatkozó beadványát a testület. Dr. Győri Blanka, dr. Meláth Viola és dr. Szántai Dóra házi gyermekorvosok azt kérték a testülettől, hogy a nyári időszakot leszámítva ne kelljen a központi ügyeleti munkában részt venniük. Szántai Dóra arról beszélt, a betegek érdeke lenne, hogy felnőtt háziorvosok lássák el őket. Az önkormányzat álláspontja szerint a házi gyermekorvosok orvosi ügyeletben való részvételi kötelezettsége fennáll, szakmai végzettségük a tevékenység ellátásához megfelelő.

10:47 Elfogadta a testület a Balatonalmádi Kommunális és Szolgáltató Nonprofit Kft. 2015. évi beszámolóját, a szervezet mintegy 6,4 millió forint mérleg szerinti eredménnyel zárta a tavalyi évet.

Elfogadták a képviselők a Balatonalmádi Kommunális és Szolgáltató Nonprofit Kft-nek a települési szilárd hulladék kezelésére vonatkozó közszolgáltatásról szóló 2015. évi beszámolóját. A cég az előző évhez képest 15 százalékkal több szelektív csomagolási hulladékot gyűjtött be és hasznosított. A társaság tavaly 973,7 tonna zöldhulladékot gyűjtött be a lakosoktól.

10:52 A testület egyhangúlag elfogadta az Almádi Magocskák Óvoda 2015/2016. nevelési évről szóló beszámolóját, valamint a Balatonalmádi Szociális Társulás beszámolóját, amely a városban és több környező településen többek között családsegítést, házi segítségnyújtást, az idősek nappali ellátását, valamint a szociális étkeztetést is ellátja.

Mintegy másfél millió forintot biztosít az önkormányzat a diákok nyári napközi ellátására a Balatonalmádi Szociális Társulásnak. A feladatot a Balatonalmádi Család-és Gyermekjóléti Központ és Szociális Szolgálat június 27-től öt héten keresztül látja el napi kilenc órában.

11:00 Pályázatot ad be az önkormányzat a Móra Ferenc utca felújítására. Az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására kiírt állami pályázaton belterületi utak, járdák és hidak felújítására is lehet pályázni, a támogatás maximális összege tízezer fő alatti településeknek 15 millió forint. Az útfelújítás tervezett költsége 17,2 millió forint. Sikeres pályázat esetén a városra közel 2,6 millió forint önrész jut.

11:10 Térítésmentesen átvette az önkormányzat az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt-től a Szent Erzsébet liget közvilágítási hálózati eszközeit. A közvilágítási hálózat üzemeltetési feladatait a Balatonalmádi Városgondnokság látja el.

Pályázatot ad be a város a Balatonalmádi-Vörösberény Templom téren álló I. világháborús emlékkereszt és környezetének felújítására. A talapzatba vésett felirat megújítása mellett a kereszt környezetében térburkolat készülne, valamint sövénnyel határolnák le az emlékművet. A beruházás 1,9 millió forintba kerülne, amelyhez 1,76 millió forintot igényel az önkormányzat pályázati támogatásként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!