Balatonalmádi

2015.08.25. 14:20

Az új kenyér ünnepén

Balatonalmádi - Az augusztus 20-ai ünnepségen a testvérváros település Tusnádfürdő polgármestere, Albert Tibor mondott ünnepi beszédet.

Civil Tudósítónktól

Hangsúlyozta, legyünk büszkék rá és méltón vállaljuk fel magyarságunkat. Emlékezzünk Szent István királyra, államalapítónkra, aki egy erős országot hozott létre. Sok nép eltűnt, de sok nép újraéledt és mi még mindig itt vagyunk, keresztény államban élhetünk. Kiemelte, kemény munkára, erős akaratra van szükség ahhoz, hogy megmaradjunk és továbbvigyük hírünket az egész világnak. Tanuljunk meg egymásért dolgozni, egymásért élni. Magyarnak lenni jó, magyarnak lenni büszkeség! Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok! zárta beszédét a szónok. A megemlékezésen a Szabad Ötletek Színházának előadói mutatták be műsorukat. Ezt követően kitüntetéseket adtak át. A Váth János-díjat két Almádiban élő művész kapta meg. Ezt a díjat a nevelésben, kultúrában, művészetben, tudományban átlag feletti teljesítményt nyújtó személyeknek ítélik oda. Cz. Tóth Hajnalka, a népművészet mestere, és Fodorné László Mária kézi szövő és a népművészet mestere Keszei János polgármestertől vehette át az elismerést.

A kitüntetett Cz. Tóth Hajnalka, a népművészet mestere
Fotó: Hegyi Ilona

Bándi László, a Veszprém Megyei Honismereti Egyesület elnöke az Országos Honismereti Szövetség díját adta át. Ezt Schildmayer Ferenc érdemelte ki, aki sajnos személyesen nem tudott jelen lenni betegsége miatt, ezért felesége vette át kitüntetést. Végül Bálint Sándor alpolgármester a felszentelt új kenyeret megkezdte, a közönség a körbehordott kosárkákból egy-egy falatkát vehetett.

Szerző: Hegyi Ilona

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!