Balatonalmádi

2016.10.08. 06:42

A tolerancia jegyében rajzoltak

Az Egyenlő Bánásmód Hatósága és a CSEÖH (Veszprém Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház) közös rendezvényeként a balatonalmádi Pannónia Kulturális Központ és Könyvtárban helyi kisdiákok vettek részt a Miért ciki a diszkrimináció című programon.

Jákói Bernadett

Játékos, helyzetmegértő feladatokkal, érzékenyítő foglalkozás, végül egy rajzverseny  keretében ismerkedtek társadalmunk egyik legérzékenyebb célcsoportjának, a fogyatékkal élő polgártársak nem könnyű mindennapjaival.. 

Az interaktív, szemléletformáló esélyóra program a megye általános és középiskoláit szövi át, legutóbb a balatonalmádi Györgyi Dénes Általános Iskola alsó tagozatosainak közreműködésével.

Fotó: Jákói Bernadett


- Célja, hogy az egyenlő bánásmód tudatosítását minél fiatalabb korban elültessük. Meggyőződésünk, hogy olyan felnőttek válhatnak belőlük, akik tisztában lehetnek azzal, hogy a diszkrimináció egy olyan ideje múlt dolog, amit mindenkinek mellőznie kell ahhoz, hogy egy humánus világban éljünk.- mondta el a programot szervező dr. Fábián Alexandra az Egyenlő Bánásmód Hatósága Veszprém és Zala megyei referense.

A balatonalmádi kisdiákok színes, hangsúlyos rajzokkal fejezték ki azt, milyen fontos egymás megértése, segítése az életünk során(fotó: Jákói Bernadett)


Ebből az alkalomból Mesterházy Zsolt a veszprémi Mozgássérültek Aktív Egyesületének elnöke, - aki évek óta partner az esélyóra programokban, - vezette a gyerekekkel a témabeszélgetést. Élethelyzetekben játékosan szemléltették, milyen nehézségekbe ütközhet egy mozgássérült, kerekes székes ember ügyeik intézése alatt, vagy akár egy hétköznapi bevásárlás alkalmával. Az elhangzottakból gondolatébresztő rajzokat készítettek el a gyerekek, amelyeket a program végén díjaztak.

(fotó: Jákói Bernadett)

A két legszebb rajzot Kovács Réka és Kovács Janka készítette el, ők az Egyenlő Bánásmód Hatóság kiemelt ajándékait vehették át, de minden résztvevő kisdiák elismerésben részesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!