Balatonalmádi

2017.03.03. 12:22

Művészeti tehetségek versenyeztek

Balatonalmádi – Kilenc művészeti kategóriában versenyeztek a megye középiskolás kollégistái a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnáziumban rendezett Ki mit tud?-on.

Marton Attila

A tizenötödször megrendezett versenyen a megye hét középiskolai kollégiumából több mint negyven diák mutatkozott be. A tanulók ének, vers és próza, tánc és képzőművészeti kategóriákban mérték össze tudásukat, tájékoztatta lapunkat Brokés Ferenc, a rendezvényt szervező balatonalmádi gimnázium kollégiumának megbízott intézményegység vezetője.

Fotó: Penovác Károly

A megmérettetésen ének kategóriában Pató Bálint (Magyar–Angol Tannyelvű Gimnázium Kollégiuma, továbbiakban Balatonalmádi) végzett az élen, különdíjat vehetett át Kovács Károly (Türr István Gimnázium és Kollégium, Pápa). A vers és prózamondók között Hanisch Lívia (Veszprémi Középiskolai Kollégium) bizonyult a legügyesebbnek, különdíjat kapott Balázs Eszter (zirci Reguly Szakképző Iskola és Kollégium, továbbiakban Reguly).

Fotó: Penovác Károly

A szólótáncosoknál Brasch Renáta (Veszprémi Középiskolai Kollégium) lett az első, míg a tánccsoportok kategóriában Babodi Flóra és Tányéros Vince párosa (mindketten Balatonalmádi). A zenében szintén egyéni és csoportos kategóriában díjazták a fellépőket: előbbiben Medve Ádám (Balatonalmádi), utóbbiban Dobos Eszter és Bors Luca (Balatonalmádi) végeztek az élen. A tűzzománcozók között Horváth Vivien (Reguly), a professzionális képzőművészet kategóriában Bálint Dóra (Reguly), míg az amatőröknél Horváth Vivien (Veszprémi Középiskolai Kollégium).

Fotó: Penovác Károly

A produkciókat Oravecz Edit, a Pannon Várszínház színésznője, Szentesi Istvánné Brazsil Márta, a vetélkedő alapítója, Huiber Gabriella, a helyi Kósa zeneiskola igazgatója, Czuczor Sándor címzetes igazgató, Fábián László képzőművész és Fülöp Lajos festőművész értékelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!