Balatonalmádi

2016.10.08. 06:42

A tolerancia jegyében rajzoltak

Az Egyenlő Bánásmód Hatósága és a CSEÖH (Veszprém Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház) közös rendezvényeként a balatonalmádi Pannónia Kulturális Központ és Könyvtárban helyi kisdiákok vettek részt a Miért ciki a diszkrimináció című programon.

Jákói Bernadett

Játékos, helyzetmegértő feladatokkal, érzékenyítő foglalkozás, végül egy rajzverseny  keretében ismerkedtek társadalmunk egyik legérzékenyebb célcsoportjának, a fogyatékkal élő polgártársak nem könnyű mindennapjaival.. 

Az interaktív, szemléletformáló esélyóra program a megye általános és középiskoláit szövi át, legutóbb a balatonalmádi Györgyi Dénes Általános Iskola alsó tagozatosainak közreműködésével.

Fotó: Jákói Bernadett


- Célja, hogy az egyenlő bánásmód tudatosítását minél fiatalabb korban elültessük. Meggyőződésünk, hogy olyan felnőttek válhatnak belőlük, akik tisztában lehetnek azzal, hogy a diszkrimináció egy olyan ideje múlt dolog, amit mindenkinek mellőznie kell ahhoz, hogy egy humánus világban éljünk.- mondta el a programot szervező dr. Fábián Alexandra az Egyenlő Bánásmód Hatósága Veszprém és Zala megyei referense.

A balatonalmádi kisdiákok színes, hangsúlyos rajzokkal fejezték ki azt, milyen fontos egymás megértése, segítése az életünk során(fotó: Jákói Bernadett)


Ebből az alkalomból Mesterházy Zsolt a veszprémi Mozgássérültek Aktív Egyesületének elnöke, - aki évek óta partner az esélyóra programokban, - vezette a gyerekekkel a témabeszélgetést. Élethelyzetekben játékosan szemléltették, milyen nehézségekbe ütközhet egy mozgássérült, kerekes székes ember ügyeik intézése alatt, vagy akár egy hétköznapi bevásárlás alkalmával. Az elhangzottakból gondolatébresztő rajzokat készítettek el a gyerekek, amelyeket a program végén díjaztak.

(fotó: Jákói Bernadett)

A két legszebb rajzot Kovács Réka és Kovács Janka készítette el, ők az Egyenlő Bánásmód Hatóság kiemelt ajándékait vehették át, de minden résztvevő kisdiák elismerésben részesült.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!