Balatonalmádi

2013.10.01. 09:25

Hal, vad, finomságok

Litér - Harmadik alkalommal rendezték meg a hal- és vadfőző versenyt a közparkban, ahol szombaton a reggeli óráktól kezdve vidám hangulatban főzték a csapatok bográcsaikban a finomabbnál finomabb ételeket.

Halmos György

Kegyes volt az időjárás a versenyre jelentkező tíz csapathoz, illetve a programokra kilátogatótokhoz, kellemes napsütéses idő várta a résztvevőket. A fővárosból érkezett Polgár Péter és Osváth Anita, akik bográcsában áfonyás vörösboros vaddisznópörkölt készült. A fiatalember elmondta, hogy vaddisznópörköltet készít, amihez különleges fűszerkeveréket használ, amiben szegfűszeg és boróka is található.

Polgár Péter áfonyás vaddisznópörköltet készített a bográcsában (Fotó: Jánosek Anita)



A fővárosi csapat mellett lévő társaság halászlevet készített, aminek az alaplevében keszeg, kárász és ponty is került, míg a halászlébe már csak pontydarabok. Sióagárdi paprikával fűszerezték, a levest tésztával tálalták - tudtuk meg Lukáts Ákostól, Csejtei Bélától és Vesztergom Tibortól, vagyis a litéri Zöld sapkások csapat tagjaitól. A zsűritagok összesen 14 fél ételt kóstoltak; halétel kategóriában a litéri Mázli csapata, a vadételek közül szintén helyi Patak utcai csapat ételét találták a legjobbnak a zsűritagok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!