Balatonakali

2016.02.14. 15:56

Még az otthonkák is elrepültek a férfinapi bulin

Balatonakali - A helyi lányok, asszonyok lelkes készülődése már az év elején megkezdődött, és most is igazán mókás, üdítő műsort kerekítettek a hagyományos férfinapi bulira.

Kekk Sára

Ezúttal is a Valentin-nap égisze alatt zajlott az est, február 13-án, szombaton 19 órától a balatonakali művelődési házban. A műsorra és a bálra most is eljöttek a testvértelepülésük, Balástya képviselői, akik már több mint tíz éve vesznek részt a férfinapi mulatságon Balatonakaliban.

A szórakoztató műsor szereplőgárdájában több generáció is képviseltette magát, a tizenévesektől a hatvanas korosztályig. Népdalok, paródiák, humoros jelenetek és modern táncok sorát adták elő a hölgyek, a közönség nagy örömére.A hagyományokhoz hűen az urak ajándékot is kaptak a köszöntőital mellé, egy aranyéremhez hasonlító medállal készültek a jeles napra számukra a hölgyek.

A műsorban szereplő hölgyek felvonulásával kezdődött a balatonakali férfinap, amellyel a helyi hölgyek kedveskedtek a faluban lakó uraknak. A szervezésből a női nem minden korosztálya kivette a részét, hiszen vallják, hogy a nemek közti teljes egyenjogúságba az is beletartozik, hogy amellett, hogy őket megünneplik, nekik is viszonozni kell mindezt a férfiak felé.

Vári Kovács Szilvia, az est konferátora elmondta, ez az este arról szól, hogy jól érezzék magukat, egy kicsit kikapcsolódjanak, elfelejtsék a mindennapok taposómalmát és vidámak legyenek, tehát minden műsorszámuk egy kicsit vidám és felszabadult. Mint mondta, már több hete készültek a hölgyek erre az alkalomra, így ismét egy remek műsor vár a közönségre.

A műsor főként a zenés, táncos elemekre épült fel, de kabaréjelenetekből, vicces dialógusokból is válogattak, amelyeken a faluban lakó férfiak jót derültek. Talán mondhatom, a legkedveltebb műsorszám a nyugdíjaszumba volt, ahol a szereplő hölgyek otthonkában és fejkendőben lejtettek csábtáncot közönségüknek, majd egy váratlan pillanatban megszabadultak régies viseletüktől, amelyet a fejük fölött megforgatva hajítottak félre.

Koncz Imre, Balatonakali polgármestere a műsor után lapunknak elmondta, biztos, hogy a férfitársaságnak, akik a nőnapi műsort csinálják, majd fel kell kötni a nadrágszíjat ahhoz, hogy ezt a műsorszínvonalat valahogy hozzák. – Minden évben egyfajta egészséges rivalizálás van a férfinapi, illetve nőnapi műsor között, de úgy gondolom, hogy mi is bele fogunk húzni idén is, ugyanúgy, ahogy az eddigi években is megtettük – tette hozzá a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!