Bakonyoszlop

2016.11.29. 11:38

Új labdák kerültek a gyermekotthonba

Bakonyoszlop - Fontosnak tartjuk, hogy egy jótékonysági szerepvállalást is felmutassunk - mondta Keczán Pál, Tihanyi Félmaraton egyik főszervezője.

Kutasi Zsófia

A szervező elmondta, 2015 szeptemberében indult a félmaraton egy baráti kezdeményezésből, amely mára kinőtte magát és szigligeti félmaratont is tartanak. Idén úgy döntöttek, hogy a bakonyoszlopi Eszterházy György Gyermekotthon számára ajánlják fel az összeget, melyet a félmaratonhoz kapcsolódva jótékonysági szörpözésen gyűjtöttek össze. A szervezők a gyermekotthonnal egyeztetve, negyvenezer forintnyi adományból jó minőségű kosárlabdákat vásároltak.

Fotó: Kutasi Zsófia

Justin Andrea, a Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ általános igazgatóhelyettese elmondta, először részesülnek ebben az adományban, örülnek, hogy vidéken is észrevehetővé válik egy-egy gyermekotthon. Mindig nagy segítség, ha jó eszközökkel tudják a tornatermet felszerelni, labdára pedig mindig szükség van.

- Nagyon örülünk, amikor jótevő emberek látogatnak el hozzánk, ez segíti a gyerekek szociális fejlődését is, empatikussá teszi őket – fogalmazott Justin Andrea.

Az igazgatóhelyettes elmondta, most nyitják az adventi időszakot: minden évben advent első vasárnapját követő kedden a gyermekotthon dolgozói és a gyermekek közösen ünnepelnek, együtt gyújtják meg az adventi gyertyát, az külön öröm, hogy ezen a napon kapták az első karácsonyi adományt.

A jótékonysági adományozás fővédnöke Szekeres Pál, olimpikon, miniszteri biztos az átadáson méltatta a kezdeményezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!