Bakonyoszlop

2015.12.04. 17:16

Sütni a gyermekek, idősek és rászorulók örömére

Bakonyoszlop – Az idei évben is egyre nagyobb népszerűségre tesz szert az egyik közösségi oldalon szerveződő, Örömsüti névre keresztelt kezdeményezés.

Civil Tudósítónktól

A Veszprém megyei Örömsüti-csoport (Fotó: Kiss Milán)

A célja, hogy az ünnepek közeledtével idős embereknek, betegeknek, állami gondozott vagy rászoruló gyerekeknek és felnőtteknek egy kis süteménnyel kedveskedjenek. Idén megyénkben is alakult egy ilyen csoport, akik elsőként a bakonyoszlopi Eszterházy György Gyermekotthon lakóinak kedveskedtek finomságokkal. A gyermekek nagy szeretettel fogadták az édességeket, a kicsik még át is ölelték az adományozó anyukákat és háziasszonyokat. Tervezik meglátogatni többek között a veszprémi, devecseri és peremartoni idősek otthonát is, de bárhová szívesen ellátogatnak, ahol úgy érzik, szükség van rájuk. Az önkéntesek mindegyike háziasszony, egyik sem hivatásos cukrász. Az adományozás öröme és a szeretet vezérli és segíti őket a süteménykészítés során. Ahogy a közmondás is szól: „Jobb adni, mint kapni”.

Kiss Milán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!