Bakonynána

2015.08.30. 07:08

Gombócfesztivál hetedszer - Mákos szilvás, csoda-csokis, tepertős káposztás

Bakonynána – Óriási érdeklődés kísérte a Gombócfesztivált, melyet hetedik alkalommal rendezett meg az önkormányzat.

Müller Anikó Hanga

„Ennyire nagyszabású még nem volt ez a rendezvény, ehhez most összefogás és nagyon sok ember önkéntes munkájára volt szükség. A falu összes asszonya és lánya főzte a gombócot otthon, több ezer különféle ízesítésű finomságot készítettek. A program összeállítása előtt felmértük a lakosság igényeit, azokat hívtuk meg, akiket az itt élők javasoltak. A fesztivált kiegészítő kísérőprogramokkal is igyekeztünk színesebbé tenni” – mondta el Bierbaum Adrienn polgármester. A szorgos helyi lányok, asszonyok fáradhatatlanul kínálták a vendégeknek, kinek-kinek ízlése szerint a népszerű ételt.


Volt mákos szilvás, sárgabarackízes, csoda-csokis, gőz, túrós, sült, kecske-, laktózmentes-, aludttejes, lehetett választani mártásokat is hozzá, így meggy-, szilva-, vargánya-, medvehagymás, joghurtos öntetet, de nagy sikere volt a húsos különlegességeknek, a zsemlegombócos vadasnak, a mini-gombócos tárkonyos ragulevesnek és a tepertős káposztás krumpligombócnak. A műsorban fellépett a Kávészünet, az Apacuka zenekar, Jolly és Suzzy, Nagy Eszter és Bíró Kristóf, a gyulafirátóti Kék Madár színjátszó csoport, Trabarna, Szilizlicsenko Erzsébet és a Kid Rock and Roll SE., a Fláre Beás együttes, a móri kistérségi Rozmaring nemzetiségi néptáncegyüttes, Dred és Doris. A gyermekeket óriáscsúszda, légvár, trambulin, arcfestés, csillámtetoválás, lufi hajtogató bohóc várta.

A közlekedésbiztonsági sátorban kipróbálhatták az érdeklődők a részegszemüveget, a biztonsági öv szimulátort, volt kerékpáros ügyességi pálya, s aki magával vitte kerékpárját, ingyenesen átvizsgálták azt. Sokan vették igénybe az egészségügyi szűrősátor méréseit. A főzőversenyre tizenkét csapat nevezett, a fődíjat a női focicsapat nyerte, második lett Szöllősi Attila csapata, harmadik pedig Vitáris Melinda és társai. A tombolán értékes nyeremények találtak gazdára, majd a gasztronómiai fesztivál kifulladásig tartó utcabállal zárult, zenélt a Fúzió együttes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!