Bakonybél

2016.10.01. 14:31

Szőke András is fakanalat ragadott a Pityóka partyn

Bakonybél – Málét, krumplis lángost is kóstolhattak azok, akik ellátogattak az első Gerence Parti Pityóka Party nevű rendezvényre.

Kutasi Zsófia

Első alkalommal szervezte meg a partit a Guzmics Izidor Kulturális és Idegenforgalmi Egyesület. Bakonyvári Andor, az egyesület elnöke elmondta, kisebb családi rendezvényeken próbálkoztak krumplis napokkal. Nagyrendezvényként főzőbemutatóval, piaccal ez az első ilyen megmozdulásuk.  A zene világnapját választották a partihoz, amelyen összekötötték az ételkóstolást a szórakozással, zenés műsorokkal.

Főleg krumplis ételeket kóstolhattak a faluba látogatók, többek között málét, krumplis lángost, paprikás krumplit. Krumpli termesztéssel többen foglalkoznak a faluban. Bakonyvári Andor elmondta, Bakonybélben általában viszonylag hűvös van, de beérik a krumpli is.

A szervezők a faluház előtt fogadták a látogatókat, ahol a vendégszakács Szőke András volt.

Fotó: Kutasi Zsófia

Az ételfőzés és kóstolás mellett volt túra, sétavonatozás, kirakodó vásár. Családi programok, játékos vetélkedők, tombola egészítették ki a rendezvényt. A programot a Guzmics Izidor egyesület szervezte együttműködve az önkormányzattal, az óvónők, nyugdíjasok, helyi vendéglátók közreműködésével.

Címkék#Bakonybél

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!