Bakonybél

2016.05.24. 10:35

Kutyákkal a gyerekekért

Bakonybél - Első alkalommal tartottak kutyaterápiás foglalkozást Bakonybéli Szent Gellért Napköziotthonos Óvodában.

Kutasi Zsófia

A Doktor Mancsok Alapítvány tagja Jánoska Anikó a két terápiás golden retrieverrel, Winnievel és Abbeyvel érkezett a bakonybéli ovisokhoz, akiknél nagy sikert arattak a kutyák. A szelíd ebek jól tűrik a zajt, a futkosást, a dögönyözést, közben segítenek abban, hogy a kicsik játékosan tanulhassanak.Szilágyi Judit az intézmény vezetője elmondta, korábban hallott az óvodákban is sikeresen alkalmazható kutyaterápiás foglalkozásról és úgy gondolta, hasznos lehet a kicsik számára. A magatartás zavaros gyermekek számára is ajánlott: a hiperaktív gyermekeket lecsillapítja, a félénkeket bátorítja a módszer.

A gyerekek a kutyákkal különböző feladatokat oldanak meg, többek között számolnak, színeket jegyeznek meg, a testrészekkel ismerkednek, mindezt sok mozgással, játékosan.

- A kutya azért is hasznos a foglalkozásokhoz, mert a gyermekek az állatra fókuszálnak, így könnyen, szinte észrevétlenül tanulnak. A stresszoldás szintén pozitív hatás - a kutya simogatása már önmagában oldja a stresszt, a kicsikre ez feltétlenül jó hatással van – mondta Jánoska Anikó. A terápia további célja, hogy az állatokat közelebb vigye, megszerettesse a gyermekekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!