Bakonybél

2017.04.21. 18:15

Középpontban a medvehagyma

Bakonybél - Óriási érdeklődés mellett rendezte meg a Guzmics Izidor Kulturális és Idegenforgalmi Egyesület és a Bakonybéli Szállásadók Baráti Köre a medvehagymás napokat.

Müller Anikó Hanga

A kétnapos program mindkét délelőttjén vezetett túrákat indítottak. Sétavonattal a hubertlaki Gyilkos-tóhoz lehetett eljutni. A tájház udvarára folyamatosan ki lehetett volna tenni a telt ház táblát, vonzotta az érdeklődőket a gasztronómiai bemutató és kóstoló, ahol a medvehagymáé volt a főszerep Elfogyott négyszáz liter leves, több mint hatszáz lángos.

Nagy sikerük volt a medvehagymából készült ételeknek
Fotó: Müller Anikó Hanga

Kiegészítő programként Bakos György a medvehagyma és a tavaszi gyógynövények jótékony hatásáról tartott ismertetőt, Felföldi Andrea szakvezetést a tájházban, a vidám hangulatot Szabó Dani és Schögl Attila harmonikamuzsikája fokozta, a résztvevők közös éneklését kísérve.

- A Guzmics egyesület egyik legnagyobb rendezvénye a Medvehagymás napok, melyre minden évben közel kétezer vendéget várunk - mondta el Bakonyvári Andor egyesületi elnök. A vidám forgatagban árusok kínálták kézműves termékeiket, s vásárolhattak az érdeklődők a Bakonyról, Bakonybélről, a medvehagymáról írt kiadványokat is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!