Bakonybél

2017.02.14. 15:21

Hagyományos disznóvágás

Bakonybél - Harmadik éve rendezi meg február 18-án a település önkormányzata a hagyományőrző falusi disznóvágást.

Müller Anikó Hanga

A résztvevőket reggel fél kilenckor vadászkürtös megnyitó fogadja a faluház előtt, majd beavatást kaphatnak a disznóvágás titkaiba. Közben hagymás zsíros kenyeret, frissen sült vért és resztelt májat kóstolhatnak.

Tíz órakor kezdődik a házi pálinka minősítő verseny, melyről közönségszavazattal döntenek. A forralt bor főző versenyre előzetesen várják a jelentkezéseket, február 17-ig.

Déltől lehet kóstolni a disznóhúsból készült ételeket. Reggeltől késő délutánig tart a kísérő szórakoztató műsor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!