Bakonybél

2017.02.06. 18:40

Hagyomány éledt újjá

Bakonybél - Égboltsapkájú estek címmel művészeti programsorozatot kezdeményezett az egyik helyi hotel, melynek első háromnapos rendezvénye sikeres volt, tájékoztatta lapunkat Molnár Zoltán szálloda-igazgató.

Müller Anikó Hanga

- Úgy gondoltuk, a hotel régebbi művészeti hagyományait felelevenítve elindítunk egy kulturális vonalat. A közelmúltban sok érdeklődőt vonzott a művészeti fesztivál, melyen vendégünk volt Bereményi Géza, Másik János, Bárdos Deák Ágnes és Mülhauser Martina. Ők mindannyian pozitívan nyilatkoztak kezdeményezésünkről, amely, azt gondolom, közérdeklődésre tarthat számot, mondta.

A rendezvénysorozat első vendége Bereményi Géza író, forgatókönyvíró volt (jobbról), mellette Molnár Zoltán szállodaigazgató Fotó: Müller Anikó Hanga

Terveik szerint évente hat alkalommal, azaz kéthavonta, hétvégenként kínálnak majd igényes programokat, kiállításokat kortárs képzőművészek alkotásaiból, melyhez irodalmi, zenei műfajokban előadások kapcsolódnak. A kiállítások a hotelben lesznek - jelenleg is láthatók Olescher Tamás alkotásai -, az egyéb programok pedig a faluházban és a település más helyszínein. Az elgondolás mögött az is megbúvik, hogy a csodás bakonyi táj, a természeti környezet minden odalátogatót megérint, mind a művészembereket, mind a turistákat. Az idei év programtervezete már elkészült, legközelebb áprilisban várják a bakonyi kistelepülésre az igényes kulturális élményre vágyó érdeklődőket, helyieket és távolabbról érkezőket is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!