Badacsonytördemic

2017.01.19. 19:10

Fontos az összefogás

Badacsonytördemic - A község új polgármestere, a független Horváth Zoltán környezetmérnök, a MÁV területi igazgatóságán naponta 2500 dolgozó tevékenységét irányítja.

Tóth B. Zsuzsa

Horváth Zoltán azt mondja, folytatni kell, amit elődje, Vollmuth Péter elkezdett, újra be kell kapcsolni a községet a Balaton idegenforgalmi vérkeringésébe. Mindezt azonban munkája megtartása mellett, társadalmi megbízatású polgármesterként szeretné ellátni, a helyi civil szervezetekkel együttműködve.

Horváth Zoltán, Badacsonytördemic új polgármestere vasúti feladatai ellátása mellett irányítja majd a települést. A község új vezetője folytatja az elődje által elkezdett munkát Fotó: Tóth B. Zsuzsa

- Az egyik legfontosabb dolog lesz az összefogás, valamint a munkahelyteremtés és a rendezvények megtartása, színesítése. A Rodostó-házat mielőbb újra kell nyitni a vendégek előtt, akárcsak az egykori püspöki pincészetet. Egyik sincs önkormányzati kézben, de például a munkahelyek szempontjából nagy jelentőséggel bírnak. Lényeges a felújított óvoda megtartása, az idősek életkörülményeinek javítása. Fontos lenne egy Herceg Ferenc irodalmi emlékhely és a fiatalok részére egy közösségi hely kialakítása. Térfigyelő kamerarendszerre is szükség van. Javítani kell a közutak, a vízelvezető árkok állapotán, meg kell oldani a kerékpárút nyomvonalának kiépítését. Mindent meg kell tenni a lábdihegyi kikötő fejlesztéséért és az idegenforgalom fejlesztéséért is - mondta Horváth Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!