Badacsonytomaj

2016.07.29. 18:05

Lovaggá ütötték Dobrády Ákost - Eztán a hegy levét népszerűsíti az énekes

Badacsonytomaj - A Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend tagja péntektől Dobrády Ákos énekes.

Tóth B. Zsuzsa

A badacsonyi Bor7 rendezvényei keretében a Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend soraiba fogadta Dobrády Ákost. Miután Csizmadia László avató mester ráadta a palástot az énekesre, felolvasta a bor legendáját. Az avatandó kóstolgatások és némi gondolkodás után sikerrel megállapította, hogy a kétféle bor közül melyik a borrend zászlós bora (a kéknyelű), így letehette esküjét a jelenlevők előtt. Esküjében megfogadta, hogy a badacsonyi borvidék hírnevének terjesztését, ápolását a tőle elvárható módon segíti, annak mindenkor jó követe lesz, hirdeti a mértékkel fogyasztott badacsonyi bor egészséget szolgáló, életörömet adó jótékony hatását. A kulturált borfogyasztás szabályait vendégként és házigazdagéként is betartja. Megesküdött a bazaltkoronás hegyre, borának minden cseppjére, hogy a borrend tagjának lenni számára nagy megtiszteltetés.

Dobrády Ákosnak sikerült eltalálnia, hogy melyik bor a bada- csonyi kéknyelű. A képen balra az avató, Csizmadia László<br> Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Ákos ezután rövid, de annál nagyobb sikerű koncertet adott több száz rajongó előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!