Baba

2008.07.08. 02:37

<u>Zelinka Ildikó számára minden feladat új kihívás is</u>

Mosolygós arca, vakítóan kék szeme gyorsan elvarázsolta a tévénézőket, viszont szakmai hozzáértése nélkül nem élhetett volna meg a Telesportban. Az egykori NB I-es kosaras most a pekingi olimpiára készül. <em>Zelinka Ildikó</em> mindig is szerette a sportot, de nem készült sportriporternek. A sors mégis úgy hozta, hogy a Magyar Televízió egyik legnépszerűbb műsorának munkatársaként lett közkedvelt.

Dallos Zsuzsa

-Kezdetben csupa nőies sportág közvetítésével bízták meg: műkorcsolya, műugrás. Nem érezte, hogy elvész a sok férfi között?

-Kihívásként éltem meg, hogy a Telesportban dolgozhatom. Nem a kollégáktól tartottam, sokkal inkább attól, miképp fogom megoldani a feladatot. Vitray Tamást is fölkerestem, akitől sok segítséget kaptam.

-1999-től dolgozik a királyi tévénél. Emlékszik még, mikortól érezte biztosnak a lába alatt a talajt?

-Torinóban rendezték a téli olimpiát 2004-ben, akkor éreztem először. hogy sikerült úgy közvetítenem az eseményeket, ahogyan azt én szerettem volna-  és közben még én is jól éreztem magam.
 
-Olyannyira sikeres, hogy más műsorokba is hívják, az MTV meghatározó arca lett.


Zelinka Ildikó minden szabadidejét kislányával tölti, bár a pekingi olimpia tíz napra elválasztja tőle 
(Fotó: Orosz Péter)



-Elismerésként értékelem, nagyon jólesik, ha megbíznak nem a sporthoz kötődő feladatokkal. Szeretem ezeket a kihívásokat és nem titkoltan várom is őket.
 
-A gyermeknevelés terén is vannak sikerei.

-Csodálatos érzés anyának lenni. Nem használnám a siker kifejezést gyermekemhez fűződő kapcsolatomra. Hanna egyéves és két hónapos, érdeklődő baba, mindent megjegyez, nagyszerűen kommunikál, mutogatással fantasztikusan megérteti magát. 
Sokan azt mondják, ez a legszebb korszak egy gyermek életében, és már én is így érzem.
 
-Férje elfoglalt üzletember. Marad ideje babázni?

-Maximálisan igyekszik kihasználni minden percet, amit Hannával tölthet. A fürdetés kifejezetten az ő reszortja, csak akkor pancsolunk mi, ha a férjem nem ér rá.
 
-Ki segít még abban, hogy a gyermek mellett dolgozni tudjon?

-Elsősorban a nagyszülők. Rájuk mindig számíthatunk. Azért nem megy olyan könnyen, ahogyan az látszik, gyakran van lelkiismeret-furdalásom, de azt hiszem, ezen mindenki átesett. 
Törekszem a harmóniára, és ha az ember odafigyel, alaposan tervez, akkor megoldható, hogy egyik oldal se sérüljön.
 
-Augusztusban olimpia, elkezdte a felkészülést?

-Az elején itthon dolgozom majd, tíz napra megyek Pekingbe. Az első időszakban hozzánk jönnek a nagyszülők, hogy addig is láthassam Hannát. Aztán a nagyik hozzák-viszik, nyaral az unokatestvérekkel.
 

A Gyermekszoba on-line képgalériát IDE kattintva érheti el. 

A Gyermekszoba rovatunkban megjelent cikkeket IDE kattintva olvashatják. 

Az ENTEO közösségi portálunk Gyermekszoba klubjához IDE kattintva csatlakozhat.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!