Aszófő

2017.03.19. 12:22

Tavasznyitó Aszófőn

Igazi, szívet melengető tavaszi hangulatban érezhették mindazok magukat, akik részt vettek az aszófői Kultúrházban Lukács László amatőr veszprémi festő akvarell kiállításának megnyitóján. A délutáni kulturális program az évente hagyományosan szervezett Mozdulj Aszófő egész napos családi nap jegyében zajlott.

Jákói Bernadett

Lukács László amatőr festő akvarell festményeire nagyon sokan voltak kíváncsiak Fotó: Jákói Bernadett

Délelőtt kiránduláson vettek részt családok, baráti közösségek a Tihanyi-félszigeten, délután a művészetek színeiben nyitották meg a veszprémi festő kiállítását a helyi Kultúrházban.  Sport, egészség, kultúra, szórakozás keretében minden korosztály megtalálta számára megfelelő programokat. Játszóház, családi társasjáték, képességfejlesztő kreatív játékok, kézműves foglalkozások, gyermekjóga, este pedig közös ének, karaoke várta a helyieket. Szinte minden korosztály képviselte magát a programokon. A helyi sütő asszonyok segítségével a vendéglátásról és a tartalmas szórakoztató programokról a könyvtár és a helyi önkormányzat gondoskodott.

A kultúrház falait két hétig ékesítő tavaszi hangulatot idéző akvarell képek tárlatán,  a téli álomból virradó balatoni part hótakaró alól olvadó hangulata, zsenge és élénk tavaszi színekbe öltöztetett honi táj látványa hívja magára a figyelmet.

A megnyitón közreműködött Menczel Anita, a kiállítást JBetty nyitotta meg, emellett citerán vidám népdalcsokrot adott elő.  Meglepetésként a kiállító-festő, Lukács László saját verseiből is nyújtott ízelítőt a közönségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!