Aszófő

2017.08.20. 16:57

Nyarat búcsúztattak Aszófőn

A település apraja-nagyja gyűlt össze az Aszófői Kultúrházban, hogy egész napos, tartalmas programokkal búcsúzzanak a nyártól, a hamarosan véget érő nyári szünidőtől.

Jákói Bernadett

Ifjúsági helytörténeti vetélkedő, madárbemutató, zenés-rajzos gyermekelőadás, csillagászati tudományos est várta a közönséget az egész napot átfogó programon. Játékos helyismereti vetélkedőbe 13 helybéli és környéki jelentkező nevezett be, akiknek nagyon komoly kutatómunkával kellett felderíteniük a Tihanyi félsziget tövében fekvő település történelmi múltját, természeti értékeit, s jeles helyi lakosokat kellett megszólítaniuk, fotókat készíteni és dokumentálni a felkeresett látnivalókat.

A  Ki tud többet Aszófőről? című  helyismereti vetélkedő részt vevői elismerő oklevélben részesültek. Nagy Natália ifjúsági korcsoportban, Simai Zsófia a gyermek korcsoportban szerzett első helyezést
F
otó: Jákói Bernadett

A játék kuriózuma, hogy régi esküvői fotókat is össze kellett gyűjteni, a legérdekesebb és legrégebbi képek falutörténeti archívumba kerülnek. Valamennyi benevező sikeresen teljesítette a feladatát, a település honismereti kincseinek feltárása és ápolása érdekében. A madárbemutatón ragadozó nagymadarakkal ismerkedhettek a bátrak, közelről is szembenézhettek a sólyom, a bagoly tekintetével. Azt követően a lelkes közönség a Varázskréta zenés –rajzos interaktív előadásban vett részt.

Ivanics Ferenc csillagászati előadása lenyűgözte a közönséget

Az est fénypontjának az Úrkúti Csillagászati Klub bemutatóval egybekötött előadása bizonyult, hiszen az előadásban hallottakat mikroszkóp segítségével is megtekinthette közönség. Az esti felhős idő nem teremtett lehetőséget az égbolt fürkészésére, de ezt kárpótolta, hogy a kiállításon űrkőzeteket is lehetett tanulmányozni. Az augusztus 20.-i hivatalos helyi önkormányzati megemlékezést követően, Keller Vendel polgármester ünnepi köszöntő szavait a helyi Dallamvilág Gyermek Musical Egyesület zenés közreműködése színesítette. Aszófőért kitüntetésben részesült Nagy Annamária helyi könyvtáros, rendezvényszervező, aki 16 éve tartó kulturális munkáért a település polgármesterétől vehetett át a méltó elismerést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!