Aszófő

2016.07.26. 17:26

Emberek és tájképek festésében is remekel a művésznő

Aszófő - Mógor Judit festőművész kiállítása összehozta a településeket is, hiszen az aszófői kultúrházban képeivel életre keltette a Balaton legszebb pillanatait is.

Kekk Sára

A tárlat leglátványosabb képe mindenképpen a 182. Anna-bálról készült óriási műalkotás, amelyről a kiállítást megnyitó Balla Emőke újságíró is csak elismeréssel tudott beszélni.

- Judit azt mondta, azok az emberek sikerültek jobban, akiket közelebbről ismer, ők jobban hasonlítanak magukra. És valóban: amikor egy héttel ezelőtt megnéztem a festményt, volt, akit azonnal felismertem, és olyan is volt, akit hosszas töprengés után is nehezen. Amikor elárulta, kit ábrázolt, úgy éreztem, megszépítette az illetőt. De ha belegondolunk, ez természetes: az Anna-bálon mindenki szép, csinos, elegáns, pompázatos, fényűző, tetszetős, dekoratív - hát legyen a festményen is szép, bájos, ragyogó, csodálatos, kápráztató - mesélte az újságíró Mógor Judittal folytatott beszélgetésének részleteit.Természetesen a többi alkotásról sem szabad megfeledkezni, hiszen olyan tájképekkel örvendeztette meg a nézőket az alkotó, amelyek szinte éltek, színeik vonzották a tekintetet.

Címkék#Aszófő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!