Alsóörs

2016.02.06. 18:51

Több mint háromszázan mulattak Alsóörsön

Alsóörs - Többféle üdvözlő itallal és kellemes zenével várták a sportbálba érkezőket a bejáratnál, ez többnyire jó hangulatra is gerjesztette a bálozókat.

Kekk Sára

Hebling Zsolt polgármester köszöntője után a bál egyik fővédnöke, Lepsényi István a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára és Csik Ferenc, a Veszprém Megyei Labdarúgó Szövetség igazgatója, a bál védnöke is üdvözölte az est csaknem háromszáz vendégét.

Az államtitkár lapunknak elmondta, bár idén először a fővédnöke az eseménynek, már elég régóta jár Alsóörsre, és nagyon tetszik neki a helyi kultúra és a település hangulata, s mivel a turizmusért felel, ezért úgy gondolta, jó ezeket a dolgokat testközelből is felfedezni, hogy utána az ember fel tudja használni ezeket a tapasztalatokat a munkájában. Kérdésünkre, milyen évet tudhat maga mögött a turizmus Magyarországon, az államtitkár elmondta, több szempontból is rekordot döntött a turizmus, annak ellenére, hogy voltak negatív hatások is.

– Fantasztikus volt az elmúlt év, összességében minden csúcsot megdöntött a turizmus. Az év végéig Magyarországra látogató turisták száma meghaladhatja a 10 milliót, az eltöltött vendégéjszakák száma a 25 milliót, és a 360 milliárdot is meghaladta a turizmusból származó bevétel. Azt is hozzá kell tennünk, hogy a turizmus a magyar gazdaság egyik rendkívül fontos része, a hozzáadott nemzeti értékek több mint 10 százalékát képviseli – mondta el lapunknak Lepsényi István.

A későbbiekben Hebling Zsolt polgármester átadta a 2015-ös kimagasló sportteljesítményért járó emlékplakettet Bene Sára, Csoknyai Balázs, ifj. Szélesy Bence, Major Ferenc és Vérti Rezső sportolónak.

Az estet zenés-táncos műsorral az AcroDance táncosai nyitották. Munkájuk nem ismeretlen Alsóörsön, gyakran fellépnek a nagyobb rendezvényeken, a sportbál visszatérő szereplői. Idei műsoruk is gazdag és látványos volt, tízféle táncot láthattak a vendégek. A kicsiktől a nagyokig különböző formációkban, dinamikus zenére, jó koreográfiákra  mozogtak a fiatalok. Jelmezes felvonuláson a Sirály nyugdíjas egyesület mutatta be táncos produkcióját, de Sandokan is ellejtette táncát a közönségnek.

A bál bevétele az Alsóörsi Sportegyesületet támogatja. A hajnalig bálozóknak a zenét a Rulett együttes szolgáltatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!