Alsóörs

2017.03.19. 19:15

Színvonalas jazzest - Megnyílt az Eötvös kávézó

Alsóörs - A településen mindig is nagy becsben tartották Eötvös Károly politikus, ügyvéd, író, publicista, országgyűlési képviselő életútját, munkásságát. Több rendezvényen tisztelegtek már előtte, most egy kávéházi estet rendeztek.

Szendi Péter

Hebling Zsolt polgármester elmondta, Eötvös-emlékévet tartanak, mely tavaly indult el. 2016-ban halálának 100. évfordulójára emlékeztek, idén születésének 175. évfordulójára. Alsóörs mindig is méltó módón tisztelgett az író előtt, aki ezer szállal kötődött a településhez. Nem véletlenül viseli a művelődési ház is a nevét 1986 óta. A községben most egy új kezdeményezés indult, péntek este kávéházi estet tartottak a tiszteletére. Kálmánfi Gábor művelődésszervező mondta el a gondolatait Eötvös Károlyról, majd Hebling Zsolt polgármester megkoszorúzta az emléktáblát. A rövid ünnepség után kinyitotta kapuit a kávéház, mindenki nagy örömére.

Dakos Lilla és Kertész Dóra jazzestet tartott a művelődési házban Fotó: Zórád Ferenc

A szervezők igényesen berendezték a művelődési ház színháztermét. Korhű kávéházat varázsoltak, a munkatársak pedig az akkori öltözékben fogadták a vendégeket, így különleges hangulatú volt a rendezvény. Az est hangulatát emelte Dakos Lilla és Kertész Dóra színvonalas jazz- estje, akik világslágereket adtak elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!