Alsóörs

2015.07.20. 12:33

Minden a sör körül forgott az alsóörsi Sirály parkban

Alsóörs - Kézműves sörök, különleges sajtok, csülök, sörkorcsolya és a tudományos akadémia sörtörténésze, minden a sör körül forgott péntektől a Sirály parkban.

Kekk Sára

A Sirály-park már péntek délután megtelt, a különleges söröknek, a változatos programoknak és a finom ételeknek hála egész hétvégén fantasztikus hangulat volt.

Katona Csaba sörtörténész előadásában az ókortól napjainkig mutatta be – némi humorral fűszerezve – a sör készítésének és fogyasztásának szokásait. Rengeteg új élménnyel gazdagodhatott, aki részt vett a sörfesztiválon, melyen a hazánkban ismert nagy sörgyárak mellett bemutatkoznak a házi kézműves sörfőzdék is.

Hebling Zsolt polgármester köszöntőjében kiemelte, szeretné, ha a rendezvényből hagyomány válna, és reméli, minden évben megrendezhetik ezt a három napos fesztivált. A rendezvény célja a kulturált sörfogyasztás megteremtése és népszerűsítése, Alsóörs idegenforgalmi kínálatának bővítése, valamint a magyar gasztronómiai hagyományok ápolása, hiszen a több mint húsz sörfőzdén kívül nagy hangsúlyt kaptak a sörrel készült, vagy sörrel fogyasztható ételek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!