Alsóörs

2015.07.14. 16:15

Sörkóstoló kánikulában a tóparton

Alsóörs – Nincs jobb ebben a nagy melegben egy hűvös sörnél, főleg a Balaton partján, pláne, ha egy egész hétvége csak erről szól.

Kekk Sára

Július 16-tól a magával ragadó Alsóörs község, mely a „legkedveltebb balatoni üdülőhely” cím többszörös győztese, pont ezt az élményt kínálja látogatóinak. A Serfőző balatoni Sörfesztiválján, több mint százféle sör szerepel a kínálatban, többek között kézműves. valamint kisüzemi sörök. De mint tudjuk, nem csak a magyarok kiváló sörkészítők, így a szervezők különböző nemzetek, például angol, ír, német, cseh és belga csapolt sörökkel is készülnek. De cifrázhatnánk tovább, hiszen rengeteg sörfajtát ismerünk még, köztük világos, félbarna, barna, búza, szűrt, szűretlen, gyümölcsös, chilis, csokoládés valamint tíz százalék alkoholtartalom feletti söröket is, és ezeket mind megkóstolhatjuk az alsóörsi sörfesztiválon. A rendezvényen éhen sem maradunk, hiszen a sörök mellett nagy hangsúlyt kapnak a sörrel készült, vagy sörrel fogyasztható ételek, akár a sörös csülökről vagy bajor virsliről legyen szó. Emellett sörivó versennyel és könnyűzenei koncertekkel is mulathatjuk az időt a hétvégén Alsóörsön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!