Alsóörs

2017.01.24. 16:55

Jelentős fejlesztések előtt

Alsóörs - Sikeresnek mondhatja a 2016-os esztendőt az önkormányzat, hiszen a bevételeik teljesültek, ráadásul a vendégéjszakák száma az előző évhez képest tízszázalékos növekedést mutat. Ebben az évben jelentős fejlesztések várhatóak a településen.

Szendi Péter

- Ami még örvendetes, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatán 37 és fél millió forintot nyertünk óvoda bővítésére, így egy új csoportot indíthatunk ősszel, sőt, terveink között szerepel egy minibölcsőde létrehozása is - nyilatkozta lapunknak Hebling Zsolt polgármester.

Amire Alsóörsön még büszkék lehetnek, hogy a településnek 200 millió forint lekötött pénze van, így az egyes fejlesztésekhez az önerő biztosított. Nagyon sok függőben lévő pályázatuk van, a beruházásaik többsége ezektől is függ. Fontosnak tartják az úthálózatuk fejlesztését, éppen ezért lakossági hozzájárulással idén is szeretnének néhány utcát helyreállítani.

Hebling Zsolt polgármester arra is büszke, hogy Alsóörsnek kétszázmillió forint lekötött pénze van, az önerőt ebből biztosítják Fotó: Szendi Péter

- Itt kiemelném a Merse park felett található utat, melyet mindenképpen felújítunk. Akik a Veszprémi úton közelítik meg Alsóörsöt, azok számára csodálatos kilátás nyílik a már meglévő murvás parkolóból. Ezt továbbfejlesztenénk egy közösségi tér létrehozásával. Térkövezés, padok, tájékoztató tábla és távcső kihelyezése szerepel a terveink között, mert onnan a kilátás csodálatos a Balatonra.

Évek óta problémát okoz az alsóörsi Március 15. utcában a csapadékvíz elvezetése. Ezt mindenképpen szeretnék orvosolni, lakossági hozzájárulással teljesen felújítanák az utcát. Nemrégiben egy konzorciumot hoztak létre Lovas és Paloznak önkormányzatával, így könnyebben tudnak pályázni gépek beszerzésére. A helyi művelődési ház külső hőszigetelése és a nyílászárók cseréje szintén az önkormányzat tervei között szerepel, amennyiben pályázatuk sikeres lesz.

A strandi beruházások között szerepel egy játszótér kialakítása, ezzel is növelve azt, hogy a fürdőtelepük mennyire családbarát. Jól bevált a rendőrség által javasolt kamerarendszer, melyet idén tovább bővítenek.

Mindent egybevetve, ha az elképzeléseik megvalósulnak, akkor több mint 100 millió forintos beruházásokról beszélhetünk Alsóörsön a 2017-es évben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!