Alsóörs

2017.04.18. 21:25

Húsvét a tóparton - Készülődés sok játékkal Alsóörsön

Alsóörs - Változatos programot szervezett húsvét szombatján az önkormányzat és a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület a faluközpontban és a Merse parkban. Volt disznóvágás, húsvéti vásár, kézműves-foglalkozás, kútdíszítés és tojásvadászat.

Szendi Péter

De menjünk szépen sorjában! Reggel nyolc órakor látvány-disznóvágással kezdődött a program. Látos Sándor és Zsovár László böllér egy 140 kilogrammos hízót vágott le az európai normák szerint. Ottjártamkor épp feldolgozták a sertést, hogy ebédre elkészüljön az orjaleves, sült pecsenye, hurka és a kolbász.

Balról: Kajári Kristóf, Báró Boglárka, Báró Jázmin és az általuk elkészített díszes tojástartók
Fotó: Szendi Péter

Tarnai Viktória vezetésével pedig kézműves-foglalkozást tartottak - a gyerekek nagy örömére. A tojástartót először kifestették, majd papírból ráragasztottak különféle állatokat - méhecskét, nyuszit, pillangót, békakirályt, bárányt és különféle virágokat. Nagyon sokan várták a Merse parkban, hogy feldíszítsék a kutat. - Viszonylag új hagyománynak számít Alsóörsön, hogy a Merse-kutat az Eötvös Károly Művelődési Ház dolgozói és a gyerekek ízlésesen feldíszítik. Ez valójában egy német tradíció, melyet mi átvettünk, de szerencsére kedvező fogadtatásra lelt - árulta el nekünk Kálmánfi Gábor művelődésszervező.

A gyerekek már izgatottan várták a tojásvadászatot. A szervezők 100 darab csokitojást helyeztek el a park különböző pontjain. A három csapat a rajt elhangzása után megrohamozta a Merse parkot, igyekeztek minél több tojást összegyűjteni. A cél egyébként nem az volt, hogy ki gyűjtötte a legtöbbet, hanem az, hogy valamennyi tojást megtalálják a gyerkőcök. Ez végül sikerült is, így jogosan járt nekik a jutalom, egy húsvéti csomag teli finom édességekkel.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!