Alsóörs

2016.11.25. 19:40

Fontos az egészség

Alsóörs - A Vöröskereszt helyi szervezete negyedik alkalommal rendezte meg az Eötvös Károly Művelődési Házban az egészségnapot. Előadásokkal, szűrővizsgálatokkal és tanácsokkal várták az érdeklődőket.

Szendi Péter

Nemcsak az idősek, hanem a fiatalok is jelentkeztek az ingyenes vizsgálatokra. A nap végére közel százan jelentek meg. Mint azt Lehner Mária, a Vöröskereszt helyi titkára elmondta, nyolc éve készült egy országos felmérés, amely kimutatta, hogy hazánkban az emberek többsége nem fordít elegendő gondot az egészsége megőrzésére. - Éppen ezért jó ötlet, hogy a településen negyedik alkalommal tartunk egészségnapot, mely évről évre egyre népszerűbb. Havasi Anett, a veszprémi kórház nefrológusa, diabetológusa, belgyógyásza, Kálmánfiné Arató Zsuzsanna dietetikus és Kósa István kardiológus főorvos mint alsóörsi lakos felkarolta a kezdeményezésünket. Az önkormányzat idén is támogatta a rendezvényt.

Lehner Mária helyi titkár Fotó: Szendi Péter

Vérnyomás- és vércukormérés, testösszetétel-mérés, az érelmeszesedés állapotfelmérése, valamint diabétesz- rizikó-felmérés egészségeseknek és életmód-támogató program kipróbálása szerepelt az egészségnapon. A vizsgálatokon kívül előadásokat is tartottak. Kósa István a koszorúér-betegségről tájékoztatta az érdeklődőket. Napjainkban sajnos elég sokan halnak meg ebben a betegségben. A főorvos hangsúlyozta, hogy a megfelelő étrend ki-alakítása, a folyadékegyensúly bevitele és a stresszmentes életmód nagyon is fontos szerepet játszik abban, hogy ezt a betegséget elkerüljük.

Havasi Anett Életünk játszmája címmel tartott előadást. Szerinte az egészséges életmódnak lelki tényezői is vannak. Az életvitelük formálására tanácsokat kaptak az érdeklődők, egészségünkért mi is sokat tehetünk. Kálmánfiné Arató Zsuzsanna a helyes táplálkozásról beszélt. Elmondta a hallgatóságnak, hogy mit, mikor, mennyit és hogyan egyen. A közönség nagy örömére kipróbálhattak egészséges finomságokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!