Alsóörs

2016.06.11. 05:25

A rock édes fenegyerekei

Tavaly a Europe koncertjétől volt a leghangosabb az alsóörsi fesztivál, idén pedig a ’70-es évek egyik rock klasszikusa, a brit The Sweet, valamint a germán power metal csapat, a Helloween hozza a legnagyobb hangerőt a Balaton mellé.

Kekk Sára

A szombati tombolás előfutára a The Sweet volt, „ami nélkül a KISS sem volna.” Gene Simmons alábbi kijelentése nem áll messze az valóságtól, ugyanis a The Sweet, a mai napig az egyik legnépszerűbb glam-rock banda.

Fotó: Balogh Ákos

Bár régen a rágógumi- pop jelzővel is illették a zenekar stílusát, az idő múlásával egyre több hard-rock elem is került zenéjükbe, így rajongótáboruk is átalakult kicsit. Ráadásul az együttes valamennyi tagja énekel, ami meghatározza a Sweet hangzásvilágát, vokáljait.

A péntek esti bulin is felvonultatták egyedi stílusuk meghatározó elemeit, például a '73-as Block Bustert, de az 1975-ben megjelent Desolation Boulevard lemezükön szereplő Fox on the run-t - amely nem mellesleg a korszak egyik meghatározó szerzeménye volt - is hangosan énekelte a zenekarral a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!