Állatvilág

2017.01.26. 19:35

Szenzációs téli fogás

Siófok - Még hogy nem lehet horgászni, ha befagy a Balaton? Egy déli parti lékből egy igazán gyönyörű csukát fogott ki egy szerencsés horgász.

Kovács Ákos fogásáról a Balatoni Halgazdálkodás Nonprofit Zrt. hivatalos Facebook-oldala számot be. A szerencsés pecás ugyan nem árulta el, pontosan hol fogta a csukát, csak annyit közölt: valahol a déli parton.

A 4,4, kilogramm súlyú, hetven centiméter hosszú ragadozónak egy, a körülményekhez képest izgágább vörös szárnyú keszeg lett a veszte az elmúlt hétvégén, ugyanis a horgász gondos csalizásának már nem tudott ellenállni.

Kovács Ákos zsákmányával, amely a horgász gondos csalizásának már nem tudott ellenállni
Fotó: Sonline

Annak, akit a zord körülmények nem tántorítanak el a lékhorgászattól, nem árt betartani néhány alapvető szabályt: A szabadvizek jegén tartózkodni csak akkor szabad, ha az kellő szilárdságú, legalább 10-12 centiméter vastag. A biztonságosnak vélt jégre is tilos rámenni éjszaka, korlátozott látási viszonyok között, járművel, kikötők és veszteglőhelyek területén valamint rianás esetén.

Senki ne merészkedjen rá egyedül a jégre! Lékvágáskor a jégmentessé vált területet legalább 50 méter távolságból felismerhető módon meg kell jelölni. Az egy négyzetmétert meghaladó területű léket egy méter magasságban, legalább 10 centi széles piros-fehér csíkozású korláttal körül kell határolni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!