Állatvilág

2015.06.22. 16:00

Szándékosan elgázolt macskán segített munkatársunk

Felsőörs - Elgázoltak szándékosan egy cicát szombaton este a településen, aztán a sérült állatot magára hagyták.

Kovács Erika

Nem hittem a szememnek szombaton késő este, amikor Felsőörsön autóztam. Azt láttam, hogy az út szélén levő cica felé vezette egy jóérzésű előttem haladó sofőr az autóját, és sikerült is elütnie az állatot. Aztán magára hagyta sérülten az úton a vérző fejű cicát, aki ernyedten, egyik oldalára dőlve, furcsa hangokat kiadva szenvedett az aszfalton. Azonnal megálltam, a cicát autómba tettem és bevittem az állatkórházba. Az újabb meglepetés egyébként akkor ért, amikor az állat mentése közben valaki azt kiáltotta autójából, minek kínlódsz azzal a döggel?

Kövesi Ildikó, a veszprémi állatklinika ügyeletes állatorvosa nagy odaadással, szeretettel azonnal kezelésbe vette a sokkos állapotban levő macskát, aki súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett, erősen vérzett a feje, az ajka leszakadt, az alsó állkapcsa eltört. Az orvos azonnal sokktalanította, megvizsgálta, infúzióra kötötte, fájdalomcsillapítót és antibiotikumot adott neki. Vasárnap műtétötte, az orvosnő Kemes Szabolcs, asszisztálásával a lágy szöveteket összevarrta, fonallal rögzítette az állkapcsot. Fájdalomcsillapítót, antibiotikumot továbbra is kapott az állat. Hétfőn délelőtt már pépes ételt evett, a cica nagyon barátságos, kedves jószág, szívesen veszi a dédelgetést, bújik az emberhez, dorombol.

Kövesi Ildikó a Veszprémi Állatkórház állatorvosa Lucky-val
Fotó: Balogh Ákos

A doktornő szerint a legjobb lenne, ha szobába kerülne valakihez az általa Lucky-nak, azaz szerencsésnek elnevezett cica, akinek gazdát keresünk, és jelenleg úgy tűnik, állatvédők átmeneti elhelyezésében tudnak majd segíteni, ha néhány nap múlva kijöhet a kórházból.

Kövesi Ildikó elmondta, sajnos sok állatot ütnek el. Ő maga is tart otthonában egy kutyát és négy cicát utóbbiak közül egyik mentett. Ugyanis gazdája úgy döntött, hogy veleszületett betegsége miatt elaltaja. Az orvosnő szerint erre nem volt szükség, mert megfelelő körülmények mellett ma is élhet boldogan.

Nemrég egy elütött és magára hagyott kutyáról írtunk, akit egy fiatalember tett be autójába Sümegnél és vitt orvoshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!