Állatvilág

2016.12.03. 19:27

Jelentős adomány a gazdira váró négylábúaknak

Pápa - Nagylelkű adományban részesültek a pápai állatvédők és a gondozásukban lévő négylábúak.

Polgár Tibor

Két közösségnek köszönhetően jelentős mennyiségű állateledelt, valamint anyagi támogatást kapott a civilek által működtetett állatmenhely.

A munkácsysok közel egy hónap alatt mintegy két mázsa különféle kutya- és macskatápot, továbbá állatoknak való takarókat, játékokat gyűjtöttek össze Fotó: Polgár Tibor

A Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában közel egy hónap alatt mintegy két mázsa különféle kutya- és macskatápot, továbbá állatoknak való takarókat, játékokat gyűjtöttek össze. A kezdeményezés a 6. n osztályából indult, majd rövid időn belül az egész iskolára kiterjedt. – Nem ez az első jótékonysági akcióink, az előző tanévben leukémiás gyerekeknek gyűjtöttünk – tekintett vissza a Naplónak nyilatkozva Tóthné Nagy Judit, a 6. n osztályfőnöke. – Az ilyen kezdeményezések azért is fontosak, mert a rászorulók támogatása mellett nagyon erős közösségépítő szerepük van. Október elején, az állatok világnapjához kapcsolódóan beszélgettünk ezekről a témákról a gyerekekkel, majd úgy döntöttünk, gyűjtést indítunk a hányatott sorsú állatok támogatására. A szülők nagyon sokat segítettek az akció lebonyolításában, ami rendkívül sikeres volt, mindenki egy emberként állt a nemes cél mellé. Így összességében ez egy nagyon szép példája volt a gyerekek, a szülők és az iskola együttműködésének – fűzte hozzá a pedagógus, aki diákjaival és néhány szülővel a Szabó Dezső utcai állatmenhelyen nyújtotta át a munkácsysok adományait a Pápai Humán Állatvédő Egyesületnek és a Második Esély Állatmentő Csoportnak.

A helyi állatvédőknek az MH Pápa Bázisrepülőtéren is szerveztek gyűjtést, amit a NATO Légiszállítást Kezelő Programirodánál dolgozó Beller Zsuzsanna indított el. Ez az akció is sikeres volt: három hét alatt 150 ezer forint gyűlt össze a rászoruló jószágok javára. Az összeget Beller Zsuzsanna és egyik kolléganője, Soproni Krisztina adta át Gáspár Enikőnek, a Pápai Humán Állatvédő Egyesület elnökének. Zsuzsanna és Krisztina egyébként szabadidejükben az állatvédőknél önkénteskednek. Gáspár Enikőtől megtudtuk, minden adomány hatalmas segítséget jelent számukra, mivel kizárólag adományokból, támogatásokból, felajánlásokból gazdálkodnak, így természetesen nagyon örülnek az állateledeleknek és a pénzösszegnek. A 150 ezer forintból elsősorban a Szabó Dezső utcai telephelyük tárolóhelyiségének, kenneljeinek beázó tetőzetét javítják majd meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!