Állatvilág

2016.07.24. 14:00

Feltétlen szeretetben - Ezeket a szabályokat a kezdő gazdik jó, ha szem előtt tartják

A kutya az ember legjobb barátja, ezt mindenki tudja. De vajon mi, emberek is viszonozzuk ezt a feltétlen szeretetet kutyusunk felé? Nemcsak érzéseink, de tetteink is bizonyítékul szolgálnak, persze a tapasztalt gazdiknak ez nem újdonság.

Napló-információ

A megfelelő állatorvos megtalálása az egyik legfontosabb teendő az újdonsült gazdik életében. Kedvenced egészsége legyen mindig a legfontosabb, ennek érdekében pedig rendszeres vizitre és odafigyelésre lesz szükség.

A szobatisztaság elérése az egyik legfontosabb dolog. Amikor először hazaviszed kutyusodat, tudnod kell, hogy a dolgát az első napokban még biztos rossz helyen fogja végezni, főleg akkor, ha kölyökkutyáról van szó. Szép fokozatosan kell neki megtanítani, hol lehet és hol nem, nem várhatod el, hogy azonnal tudja, mi a menetrend.

A séták is legyenek viszonylag rutinszerűen beállítva, ez mindkettőtök dolgát megkönnyíti! Természetesen a legjobb, legegészségesebb, ha a kutya olyan koszton él, amiről a gazdi pontosan tudja, hogyan készült, mit tartalmaz, ezért jobb elfelejteni a legolcsóbb száraz tápokat és húskonzerveket. Oda kell figyelni rá, hogy az eb olyan ételt kapjon, ami fajtájával, korával, és testalkatával is kompatibilis, megfelelő a tápanyag- és vitamintartalma is.

Azok a gazdik, akik először osztják meg életüket egy kutyával, gyakran esnek abba a hibába, hogy engedékenyek kedvencükkel szemben, nem tanítják meg őket alapvető dolgokra, a jövőben pedig ez súlyos viselkedésbeli gondokhoz is vezethet. Elkényeztetés helyett legyünk határozottak, ha azt akarjuk, hogy az eb jól viselkedjen!

Egyszerű parancsokkal kell kezdeni a betanítást, mint az ül, marad, fekszik, jön, egy kis jutalomfalattal ösztönözhetjük a kutyát! Az állat bizonyára gyakran fogja tesztelni a türelmedet, de neked mindenféleképpen higgadtnak kell maradnod.

Sok gazdi kezd agresszívabban viselkedni, ha a kutya nem teljesíti a parancsot, rosszalkodik vagy nem hajlandó arra, amire kérik. Drasztikus módszerek helyett egyszerűen csak jelezzük a kutyának, hogy amit csinál, az rossz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!