Állásbörze rovat

2017.03.22. 11:08

Legyél Te is határvadász!

A kormány 2016 augusztusában döntött a rendőrség határvadász bevetési osztályainak 3000 rendőrrel történő megerősítéséről. A rendőrség, így a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a rendőrkapitányságok 2016. szeptember elsején megkezdték toborzási tevékenységüket.

A toborzócsoportok különböző rendezvényeken a megye több pontján, illetve a rendőrkapitányságokon személyesen fogadják az érdeklődőket. A pályázatra a rendőrség Facebook- és Twitter- oldalán, levélben, elektronikus úton, telefonon valamint személyesen a rendőrkapitányságokon is lehet jelentkezni.

Határvadásznak jelentkezhet az a 18. életévét betöltött magyar állampolgár, aki büntetlen előéletű, magyarországi állandó lakhellyel és legalább érettségi vizsgával rendelkezik. A leendő rendőrökre a jelentkezést követően egészségügyi, pszichológiai alkalmassági vizsgálat, illetve fizikai állapotfelmérés vár, továbbá – hozzájárulásukkal – sor kerül kifogástalan életvitelük ellenőrzésére.

A felvett pályázók hat hónapos, iskolarendszeren kívüli moduláris képzésen vesznek részt, amelynek első két hónapjában a rendvédelmi alapfeladatokkal ismerkednek meg, majd az ezt követő időszakban az őr-járőrtársi modult teljesítik. A második modul eredményes teljesítése után komplex szakmai vizsgát tesznek, és őr-járőrtársi részszakképesítést szereznek.

A képzés első két hónapjában a tanulók munkaviszonyban állnak, munkabérük bruttó 161 ezer forint. A második hónap végén – sikeres modulzáró vizsgát követően – 12 hónap próbaidővel a Készenléti Rendőrség hivatásos állományába kerülnek őrmesteri rendfokozatba kinevezve bruttó 220300 Ft/hó alapilletménnyel. A feltételek teljesülése esetén jogosultak lesznek nyelvvizsga- éjszakai és készenléti pótlékra, illetve a túlszolgálat megváltására pénzben vagy szabadidőben, továbbá a hivatásos állományt megillető élet- és baleset-biztosítási szolgáltatás díjmentes igénybevételére. A hivatásos állományba vételt követően béren kívüli juttatásként – többek között – évi bruttó 200 ezer forint értékben cafetériajuttatásra, lakhatási támogatásra vagy albérletidíj-hozzájárulásra, indokolt esetben szállóban vagy garzonban történő elhelyezésre, évente ruházati utánpótlási ellátmányra, munkába járással kapcsolatos utazásiköltség-térítésre, egészségügyi ellátásra, kedvezményes utazási és mobiltarifa igénybevételére nyílik lehetőségük.

A toborzó csoportok elérhetősége Veszprém megyében, ahol személyesen vagy telefonon adnak bővebb felvilágosítást:

Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, Humánigazgatási Szolgálat
Dr. Zombor-Marx Helga r. ezredes, szolgálatvezető
8200 Veszprém, Bajcsy-Zs. u. 2. 
Telefon: 88/544-636, e-mail: [email protected]

Illésné Bodaki Orsolya főelőadó
8200 Veszprém, Bajcsy-Zs. u. 2. 
Telefon: 88/428-022/15-53, e-mail: [email protected]

Veszprémi Rendőrkapitányság
Szűcs Erika r. alezredes, hivatalvezető
8200 Veszprém, Bajcsy-Zs. u. 2. .
Telefon: 88/428-022/10-39, e-mail: [email protected]

 

Nézze meg, kik hirdetnek a II. Napló Állásbörzén!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!