Ajka

2015.10.09. 17:45

Tökös mulatság és játszóház Ajkán

Ajka – A gyerekek mindig nagyon élvezik az alkotódélutánt, a népi fajátékokat pedig sosem unják meg, ezért minden ősszel programot szerveznek alsós diákoknak a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központban.

Szántó Renáta

Textilből, fából és papírból készíthettek őszi dekorációkat kisiskolások a Tökvilág kreatív kézműves foglalkozáson, melyet népi játékokból álló élménysarokkal egybekötve szerveztek meg a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ ifjúsági csoportjának munkatársai: Viaszné Meinczinger Katalin és Horváth Rita.

Az intézmény előtere megtelt a kisiskolássokkal a vidám, délutáni program idejére. A gyerekek öt helyszínen próbálhatták ki kreativitásukat és ügyességüket. Négy asztalnál segítőkkel, természetes alapanyagokból tökkel kapcsolatos könyvjelzőt, ajtó, cserép vagy faldekorációt készíthettek. Az aula sarkában pedig logikai fejtörők, ördöglakatok és fa játékok vártak a diákokra, melyek nem csak kézügyességüket, hanem elméjüket is megtornásztatták.

Horváth Rita a program egyik szervezője a veol.hu-nak elmondta, hogy három helyi általános iskolából öt osztály vett részt a rendezvényen, mely már régóta hagyományos őszi program a városban. A diákokat napköziből hozták el a pedagógusok a kreatív délutáni mókára, így a kicsik felfrissülhettek az oktatás után.

A fajátékok az érdeklődés középpontjában álltak. Minden nebuló kipróbálta a szivacskardozást a gerendán és nagy sikere volt a lyukas-táblás célbajuttató szerkezetnek is. A gondolkodtató feladatok és ördöglakatok viszont kevesebbeket vonzottak.

-Az alsós diákoknak nagy a mozgásigénye, sajnos az eső miatt beszorultunk a terembe. Szerencsére a gyerekek gyorsan feltalálták magukat itt bent is. Érdekes módon mindig tudják, hogy mit kell csinálni az egyes játékokkal. Látszik rajtuk, hogy élvezik az ilyen alkalmakat, ezért rendszeresen hívnak a városi rendezvényekre a szervezők – mesélte, a fa játszósarok gazdája Hegedűs Csaba, aki Balatonalmádiból szállítja sajátkészítésű alkotásait, ötleteit a programokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!