Ajka

2015.05.24. 14:41

Tócsi és bor Ajkán

A pünkösdölők kitartása, a négy testvértelepülések küldöttségének barátsága szebbé teszi a Borvarázs ünnepét még a rossz időben is.

Tóth B. Zsuzsa

Erről beszélt a Somlói borok fesztiválján ünnepi köszöntőjében Schwartz Béla polgármester. Méltányolta, hogy a rossz idő ellenére sokan kíváncsiak a fellépőkre, a baráti szálakkal Ajkához kötődő külföldi települések delegációi pedig a hagyományokhoz hűen idén is a helyiekkel ünnepelnek.

A Somlói borok fesztiválja programját a Borostyán férfikórus fellépése színesítette (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

A három napos bor- és tócsifesztivál elejét ugyan rendesen mosta az eső, a programokat azonban megtartották a művelődési központban. A gyerekeket kézműves foglalkozások és ügyességi játékok sora, lufibohóc várta egyebek mellett, míg szüleiket a helyi művészeti együttesek, civil csoportok bemutatkozó műsorai szórakoztatták. Felléptek a helyi kórusok, táncegyüttesek, zenekarok, volt musical, zene, tánc.

A Somlói borok fesztiválján a gyermekeket ügyességi játékok is várták. A képen a Kurdi család játszik (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

A fesztivált hétfőn este Horváth József alpolgármester beszéde zárta a Hooligans együttes koncertje előtt. – Bár sajnos az időjárás nem kedvezett ebben az évben a programoknak, a borok és pálinkák szépen fogytak. A tegnapi nagy koncerten ezerötszázan voltak, és a main is leszünk vagy kétezren – mondta az alpolgármester. Kifejezte örömét ezért és megköszönte a jelenlevőknek a részvételt. A fesztiválon szokás szerint friss harapnivaló is volt bőven. A Magyar Pékek Fejedelmi Rendje és a Bánki iskola tanulói fáradhatatlanul sütötték a pékárut és a tócsit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!