Ajka

2017.01.13. 19:51

Szexuális erőszak

Ajka, Veszprém - Nyolc év fegyházbüntetésre ítélték jogerősen azt a férfit, aki megerőszakolt egy diáklányt.

Marton Attila

A 23 éves vádlott, H. J. 2015 májusában ismerkedett meg a fiatalkorú, akkor 16 és fél éves sértettel. Június elején az ajkai vasútállomáson találkoztak, majd a férfi rávette a lányt, aznap ne menjen iskolába.

Délután a vádlott nagymamájához utaztak az egyik közeli településre. A fiatalember - akit korábban többször is büntettek, többek között lopásért és közokirat-hamisításért - azt ígérte a lánynak, este hazakíséri majd. Az ígérgetésből végül nem lett semmi, így a lány - akinél nem volt telefon aznap - kénytelen volt az éjszakát ott tölteni. A férfi lefekvés után lefogta a sértettet, és befogta a száját.

A lány hiába próbálta volna eltolni magától a vádlottat, a férfi fizikai erőfölényét kihasználva megerőszakolta őt. A sértettet másnap rokonai hozták el a férfitól, a lány még aznap feljelentést tett. Az eljárás során H. J. elismerte a közösülést, elmondása szerint azonban a lány kezdeményezte az aktust. Ezt nem csupán a sértett által elmondottak, hanem az eljárás során meghallgatott pszichológus megállapításai és az igazságügyi orvosszakértő véleménye is cáfolta.

Az elsőfokon eljáró Ajkai Járásbíróság szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, akit visszaesőként nyolc év fegyházbüntetésre ítélt tavaly szeptemberben. A bíróság súlyosító körülményként értékelte a vádlott többszörösen büntettet előéletét. A Veszprémi Törvényszék helybenhagyta az ítéletet, amely jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!