Ajka

2016.05.04. 20:08

Sport, szórakozás, művészet - Fiatalok napja Ajkán

Ajka – Szinte megduplázódott a résztvevők száma az idei fiatalok napján, amelyet nemrégiben rendeztek az extrém sportpályán.

Penk Tímea

Nagy Balázs szervező arról tájékoztatta lapunkat, hogy a programmal a szabad levegőre akarták kicsalogatni a fiatalokat az internetes, nem valós életérzést nyújtó virtuális világból. A rendezvényen izgalmas perceket biztosított a közönségnek is az extrém sportolók látványa, valamint a művészi, legálisan tevékenykedő graffitisek munkái, akik önköltségen leheltek életet a szürke betonfalakba.

Tavaly közel negyvenen, az idén majdnem hetvenen regisztráltak a bemutatóra. Többségük ajkai, de érkeztek Budapestről, Székesfehérvárról, Szombathelyről, Mosonmagyaróvárról, Veszprémből, Balatonfüredről, Balatonalmádiból, Várpalotáról, Pápáról, Zircről, Devecserből, Celldömölkről, Kislődről, Nagysimonyiból, Borszörcsökről, Homokbödögéről.

A sportversenyek mellett koncerteken szórakozhattak a látogatók, ajkai lemezlovasok Leo és Rooftop Muzzik, illetve a tizenöt éves Hősök formáció közreműködésével.

Fotók: Nagy Balázs

A street workout kategória legjobbja az ajkai Szabó János, második Oláh Krisztián lett. A parkour-freerun kategória első helyezettje a pápai Preiner András, akit Bogdán Benjámin követ. A rollerezés első díját a balatonfüredi Tordai Máté kapta, második Petrovics Áron. A BMX-verseny legjobbja az ajkai Novák Adorján, akit Szolnoki Balázs követ. A görkorcsolya első helyezettje az ajkai Mészáros Martin, második Sipőcz Dávid. Gördeszkában a nagysimonyi Giczi Gergő végzett az első helyen, második Hartai Martin, a gördeszka game of skate kategória legjobbja a mosonmagyaróvári Réthy Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!