Ajka

2015.05.01. 16:28

Sör, virsli, körhinta - majális Ajkán

Ajkán az idén több erős férfikézre volt szükség a májusfa felállításához. Pad Ferenc önkormányzati képviselő és szakszervezeti vezető köszöntötte a majálisra érkező vendégeket.

Penk Tímea

- Május az egyik legszebb hónapunk, amelyhez számos hagyomány fűződik. A férfiak májusfa állításával fejezik ki érzelmeiket a szeretett hölgy iránt - mondta Pad Ferenc, majd megemlékezett a ballagókról és az anyák napjáról. Szólt továbbá május elsejének a munkásmozgalmi üzenetéről, a munkásosztály nemzetközi ünnepéről.

Nagy tömegeket vonzott az alumíniumipari szakszervezet, valamint a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ által szervezett majális, amelyet az önkormányzat és helyi cégek támogattak. Az egész napos program a városközpontban kezdődött, majd felvonultak a sportcentrumhoz. Igen színes szabadtéri kulturális és szórakoztató programok, valamint vidámpark, légvár, vásár várta a vendégeket. A szervezők meghívták a Magyarpolányi Alapfokú Művészetoktatási Intézményt, az APETKA Néptánccsoportot, az Ajka Városi Bányász Fúvószenekart és majorett csoportját, a Formafitt Sportegyesület versenyzőit, az Ilcsi Datnce Klub táncosait, az Ajka Kristály SE Aerobik szakosztályának a versenyzőit, Németh Csaba énekest, a Bahar Orientális Táncegyesületet, a Bodza Együttest, a Hangadók és a Rekviem zenekarokat, valamint Kovács Gyopárt és Palmer Izsákot a Rising Starból. További ünnepi köszöntők szerepeltek a programban lapzártánk utáni időpontban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!