Ajka

2016.08.16. 06:42

Sikeresek a Kiválók

Ajka – Már országosan is jegyzik az amatőr sportolókat, akik alig több mint fél éve, tavaly novemberben alakították meg Kiválók Kerékpáros Sportegyesületet.

Tisler Anna

Ódor János elnöktől megtudtuk, országúti kerékpárosok, mountin bike versenyzők, futók és triatlonisták tartoznak közéjük. A többség ajkai, de van szombathelyi, litéri, bakonybéli és káptalanfai tagjuk is. Jelenleg harmincnégyen vannak, de a létszámuk folyamatosan nő.

A legfiatalabb óvodás korú, a legidősebb 48 éves, a többség a harmincas és negyvenes éveiben jár. Három igazolt versenyző tagjuk van, Marczal Marcell, Szür Brendon és Zarka Dominik. Ők még gyerekek, az U9 és U11 kategóriában versenyeznek.

Fotó: Kiválók KSE

Nemrégiben tartottak egy tíz órás kerékpáros versenyt, amelyen a verseny teljes időtartama alatt egy versenyzőnek kerékpároznia kellett. A Kiválók két csapatot indított, Venczellák Péter, Szeretőné Gödri Beáta, Szilágyi Zoltán és Váry Kovács Gergő vegyes kategóriában első lett, Szür Arnold, Szür Linda, Lengyel Lajos és Tóth Balázs pedig második. Ez a futam egy négyes sorozat harmadik része volt, az itt másodikként végzett kerékpárosok az előző kettőt megnyerték, ha a negyediken is hozzák a formájukat, megnyerik a versenysorozatot.

Az elnöktől megtudtuk, hogy júliusban sok versenyen vettek részt. A hónap első hétvégéjén Esztergomban voltak a Top Maraton második versenyén, a XVII. Duna Maratonon. Ódor János az 52. helyen ért célba a 403 fős mezőnyben.

A második hétvégén a Salzkammergut Trophyn Szür Arnold az 53,5 kilométeres távot a 334. helyen teljesítette az 1105 fős mezőnyből, Ódor János a 22,1 kilométeren 25. lett a 290 versenyző közül.

Az utánpótlás csapat tagjai is versenyeztek, a Veszprémben megrendezett XCO MTB versenyen U9 kategóriában Marczal Marcell a hatodik helyen végzett, U11 korcsoportban Szür Brendon szintén hatodikként, Zarka Dominik tizedikként fejezte be a versenyt. Az U13 korcsoportban Trnka Botond XCO-ban első versenyét egyből a tizenegyedik helyen fejezte be.

Az utánpótlás csapat Salgótarjánban is rajthoz állt az XCO Up kupasorozaton, amelyen Marczal Marcell ötödik helyezést ért el. Zánkán a 24 órás Mountainbike Váltóversenyen hat fős csapattal és egy segítővel álltak rajthoz. Az egész napos váltóban versenyzés után az ötödik helyezést érték el.

A Kab-hegyi időfutamon Szeretőné Gödri Beáta női MTB kategóriában a második, a férfi országúti kategóriában BallaTamás a nyolcadik, Váry Kovács Gergő a tizenegyedik helyen ért célba.

A tagok nem csupán együtt versenyeznek, családi programokat is szerveznek, Halimbán tartottak pikniket, szilveszterkor pedig túráznak a Kab-hegyre. A rendezvényeiken az érdeklődők is részt vehetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!