Ajka

2015.06.21. 12:05

Sikeres volt az Erdei utakon Fekete Istvánnal című programsorozat

Ajka - Nagy sikert aratott a kultúrakedvelő látogatók körében az Erdei utakon Fekete Istvánnal című programsorozat, melyet a Múzeumok Éjszakája kapcsán rendeztek meg a Városi Múzeumban. A vidám, vetélkedőkkel egybekötött rendezvényen minden korosztály képviseltette magát.

Szántó Renáta

Porkoláb András horgászik

Fekete István születésének 115. évfordulójának alkalmából döntöttek úgy a Nagy László Könyvtár és Szabadidő Központ valamint a Múzeum munkatársai, hogy az író tevékenysége köré építik fel a Szent Iván éjhez kapcsolódó kulturális programot. A látogatókat több állomásos versenyen, ügyességi játékokkal, előadással és az író életével kapcsolatos filmvetítéssel várták. A legkisebbeknek a célba dobás és a teknőből való horgászás tetszett leginkább. Az iskolások nagy kedvvel nyomozták ki az állatok összekeveredett lábnyomait és készítettek áfonya- illetve csipkebogyó manókat vagy díszdobozokat a kézműves teremben.

Porkoláb Zoltán, hivatásos vadász előadására és állathangokat utánozó eszközbemutatójára szintén sokan voltak kíváncsiak. A családok együtt kutatták a múzeumi körsétával kideríthető kreatív fejtörők megoldásait. Az idősebb generáció körében a kedvenc Fekete István idézetek felolvasása mellett a kézműves foglalkozások látogatása volt népszerű. Minden feladatért és a programokon való részvételért pontokat adtak a szervezők, melyeket az este folyamán összesítettek a csapatok menetleveleiből. A győztes páros egy tortával lett gazdagabb, de a többiek sem maradtak ajándék nélkül. Csokoládét, apró meglepetéseket és könyveket adtak át a látogatóknak az intézmény munkatársai. Az Agórán ekkor zajlott a Pedagóguskórusok Országos Találkozója, melyről sokan látogattak át a Múzeum rendezvényére. Őket is szeretettel fogadták, s buzdították a versenyen kívül is játékra és tudásgyarapításra a szervezők. A programot a Hangadók koncertje zárta a múzeum előtti téren. A hideg idő ellenére a közönség maradt és élvezte a szívből szóló dallamokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!