Ajka

2016.05.03. 17:54

Oviolimpia sok vidámsággal

Ajka - Kétszáznál is több kisgyermek próbálta ki különböző sportágakban az ügyességét, gyorsaságát, erőnlétét a városi sportcsarnokban az első óvodás sportfesztiválon.

Tisler Anna

A feladatokat úgy válogatták össze a szervezők, hogy azokat örömmel végezzék a kicsinyek. A feladatok között voltak ügyességi játékok, váltófutás, babzsákterelgetés, a nagycsoportosoknak még  bukfenc is.  A két délutánt felölelő döntő előtt  négy selejtezőn mérték össze ügyességüket a gyermekek, a legjobb hat középsős és nagycsoportos csapat jutott tovább a városi fordulóra.

A szervezők célja az volt, hogy a gyerekeket a rendszeres mozgásra szoktassák, a versenyzőket elkísérő szülők pedig megtapasztalhassák azt, hogy gyermekük milyen téren tehetséges. Nem az óvodai csoportok közötti helyezések megállapítása volt a cél, hanem egy jó hangulatú sportprogram. Helyezéstől függetlenül mindenki azonos ajándékot kapott, sportfelszerelést, érmet, és mivel kisgyermekekről van szó, az édesség sem maradhatott el. A nagy sikert látva a szervezők eldöntötték, hogy hagyományt teremtenek az oviolimpiából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!